Ξεχώρισε στη Βουδαπέστη ο 12χρονος Κωνσταντίνος Αλεξούδης της Φιλίας Ορεστιάδας

Το γεμάτο εμπειρίες και υπέροχες στιγμές, καλοκαίρι, για μία σειρά από μικρούς σε ηλικία πρωταθλητές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, επιφύλαξε στα μέσα Αυγούστου ένα ακόμα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

Στο κλείσιμο του προπονητικού καμπ Under 12 στην πόλη Kiskunfélegyhaza της Ουγγαρίας ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης από την Ορεστιάδα ανακοινώθηκε στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) για τα Eurotalents 2022.

Το «Eurotalents Pre-Selection Camp 2», όπως τιτλοφορείτο επίσημα, έγινε από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου και αποτέλεσε τη δεύτερη αντίστοιχη συγκέντρωση προετοιμασίας στο φετινό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ETTU. Χάρη στην εξαιρετική του παρουσία στις απαιτητικές προπονήσεις και στο κλασικό εσωτερικό τουρνουά ο 12χρονος δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων επελέγη από την αρμόδια επιτροπή της Ένωσης μαζί με 5 ακόμα αγόρια για το τελικό καμπ της χρονιάς στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας. Στην καθοδήγηση είχε τον Βούλγαρο προπονητή του στη Φιλία Ορεστιάδας Γκεόργκι Δασκάλοφ, αλλά και καθημερινό στήριγμα την αδερφή του και διεθνή νεάνιδα Κατερίνα, η οποία μετείχε στο καμπ σαν σπάρινγκ.

Είναι ετήσιο το ραντεβού στην πόλη Kiskunfélegyhaza για φερέλπιδες Ευρωπαίους από διάφορες χώρες και στο κοντινό παρελθόν έχουν επιλεγεί από αυτό κι άλλα ελληνόπουλα για την ομάδα των Eurotalents. Μόλις πέρσι είχαν κάνει τη… διαδρομή από την Ουγγαρία στη Σλοβενία ο Αθηναίος Κώστας Φάκαρος και η Χιώτισσα Βασιλική Μπουλά, ενώ από την ίδια πόλη το 2018 είχαν περάσει επιτυχώς τρεις συμπαίκτες του Αλεξούδη στη Φιλία, άσχετα αν δεν πήγαν μετά στο τελικό καμπ του Ότοτσεκ (Κωνσταντίνος Μηλικούδης, Γιάννης Γακίδης, Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής). Γενικά σε αυτή τη διαδικασία της ETTU έχουν διακριθεί περισσότερο οι σημερινές πρωταθλήτριες Ελλάδας σε νεάνιδες και κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Λεμονιά Γκαϊντατζή αντίστοιχα, που έχουν φτάσει μέχρι και τα τελικά παγκόσμια καμπ.

Το πρώτο Pre Selection καμπ της χρονιάς για παιδιά έως 12 ετών είχε γίνει στο Χάβιροφ της Τσεχίας. Συνεπώς τα 6 αγόρια και τα 6 κορίτσια, που επελέγησαν από την Ουγγαρία, θα πλαισιώσουν για τη Σλοβενία τους αθλητές, που είχαν ήδη επιλεγεί στην Τσεχία.

Στη δράση στην Kiskunfélegyhaza πήραν μέρος 66 αγόρια και κορίτσια από 15 εθνικές ομοσπονδίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ETTU και δούλεψαν σκληρά υπό την προπονητική ευθύνη του καταξιωμένου Ούγγρου Φέρενκ Καρσάι. Ενδεικτικό του καλού αγωνιστικού επιπέδου είναι ότι μετείχαν και δύο 12χρονα ταλεντάκια από την Ιταλία (Φάσο κα Τρεβιζάν), τα οποία αγωνίστηκαν νωρίτερα το καλοκαίρι τόσο στο Europe Challenge Under 13 όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.

Στο προπονητικό τιμ ήταν επίσης ο Ούγγρος Ατίλα Χαλμάι, η Τσέχα Ρενάτα Στρμπίκοβα και o Σουηδός Πρόβας Μόνταλ. Υπεύθυνη φυσικής κατάστασης ήταν η Ιταλίδα Νεβένα Κόστοβα, σε ρόλο σπάρινγκ συμμετείχαν πολλοί νεαροί παίκτες από την Ουγγαρία, ενώ στο καμπ μετείχε και η Ισπανίδα διευθύντρια αναπτυξιακού έργου της ETTU Γκαλία Ντβόρακ.

ΔΑΣΚΑΛΟΦ: «ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΜΠ ΜΕ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»

Η Στρμπίκοβα ήταν εκείνη που ανακοίνωσε στο τέλος του καμπ τις επιλογές για το Ότοτσεκ κι έδωσε και τη μεγάλη χαρά στην ελληνική τριάδα. Ο αριστερόχειρας Αλεξούδης, που είναι και ψηλό παιδί για την ηλικία του, ανταπεξήλθε στο κουραστικό καθημερινό πρόγραμμα, ενώ στο τουρνουά έκανε πολλές νίκες στους ομίλους και των δύο φάσεων. «Ήταν ένα καλό, ένα σκληρό καμπ. Μετείχαν γύρω στα 30 αγόρια και 30 κορίτσια. Το Σάββατο και την Κυριακή δόθηκαν οι εσωτερικοί αγώνες. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν πρώτα σε 4 γκρουπ και ο Κωστάκης πέρασε στην επόμενη φάση με τη 2η θέση από γκρουπ με 7 παίκτες. Ακολούθως οι 4 πρώτοι από το κάθε γκρουπ, δηλαδή συνολικά 16 αθλητές, συνέχισαν στο επίπεδο Α ενώ έγινε κι ένα γκρουπ σαν Β επίπεδο με 14 παίκτες. Στον όμιλό του ο Κωστάκης κατετάγη στις θέσεις 5-6 κι έτσι πέρασε για το επόμενο καμπ στο Ότοτσεκ», δήλωσε ο Δασκάλοφ στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ και συμπλήρωσε: «Υπήρχαν αξιόλογοι αθλητές από Ιταλία, Ουκρανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Αυστρία, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία. Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν καλό και ο Κωστάκης έπαιξε εξαιρετικά. Στο τέλος ήταν λίγο κουρασμένος, αλλά όλα τελείωσαν καλά».

Το καμπ ολοκληρώθηκε ιδανικά θα ‘λεγε κανείς για τον Αλεξούδη γιατί εκτός από τα θετικά αποτελέσματα στο τουρνουά και την επιλογή από την ETTU, το βράδυ της Κυριακής οι αυστριακές αερογραμμές ειδοποίησαν τηλεφωνικώς ότι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης οι βαλίτσες του ίδιου και της αδερφής του, που είχαν χαθεί πριν από μία βδομάδα στον πηγεμό.

Θυμίζουμε ότι ο Βορειολλαδίτης αθλητής έχει δηλώσει ν’ αγωνιστεί στο τέλος του μήνα στο Euro Mini Champ στο Σιλτιγχάιμ της Γαλλίας μαζί με τον Θεοφάνη Μήτκα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. 111

Στην ETTU τέλος, έκανε δήλωση για το καμπ η Ντβόρακ, η οποία είναι πολύ γνωστή και στο ελληνικό κοινό από τους αγώνες της με τον Ολυμπιακό.

«Έμεινα πολύ ευχαριστημένη με τη διοργάνωση εδώ, στην Kiskunfélegyhaza. Οι προπονητές είναι πολύ έμπειροι και οι νεαροί παίκτες κάνουν καθημερινά προπονήσεις υψηλού επιπέδου με multiball και φυσική προετοιμασία. Επίσης, την Πέμπτη 11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μικρό σεμινάριο για τους προπονητές, όπου ο LiuYanJun από την Αυστρία μοιράστηκε τις γνώσεις του σχετικά με τη δομή και τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της Κίνας και της Ιαπωνίας», τόνισε η Ντβόρακ.