Σε Pre Selection Camp της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Βουδαπέστη ο 12χρονος Κωνσταντίνος Αλεξούδης της Φιλίας Ορεστιάδας

Μια ξεχωριστή εμπειρία ζει αυτήν την εβδομάδα ο 12χρονος Κωνσταντίνος Αλεξούδης από τη Φιλία Ορεστιάδας καθώς μετέχει στο προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) στην Ουγγαρία.

Ανάμεσα σε άλλους ταλαντούχους Ευρωπαίους αθλητές έως 12 ετών δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα καμπ στον αναπτυξιακό τομέα της ETTU, το οποίο γίνεται στην Kiskunfélegyháza από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου. Στο κοντινό παρελθόν έχουν πάρει μέρος στην ίδια εκδήλωση πολλοί ακόμα Έλληνες αθλητές, κάποιοι μάλιστα κι από την πόλη του, την Ορεστιάδα.

Το Pre Selection καμπ κοντά στη Βουδαπέστη, για αθλητές/τριες έως 12 ετών, άρχισε τη Δευτέρα με επικεφαλής του προπονητικού τιμ τον καταξιωμένο Ούγγρο Φέρενκ Καρσάι, ο οποίος έχει πολυετή και ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία στον διεθνή χώρο. Βοηθοί του είναι ο Ούγγρος Ατίλα Χαλμάι, η Τσέχα Ρενάτα Στρμπίκοβα, η Ισπανίδα Γκαλία Ντβόρακ, υπεύθυνη φυσικής κατάστασης η Ιταλίδα Νεβένα Κόστοβα, ενώ σε ρόλο σπάρινγκ συμμετέχουν καλοί νεαροί παίκτες από την Ουγγαρία.

Ο Αλεξούδης έχει δίπλα του στις προπονήσεις τον Βούλγαρο προπονητή της Φιλίας Ορεστιάδας Γκεόργκι Δασκάλοφ αλλά και τη 16άχρονη αδερφή του Κατερίνα, επίσης διακεκριμένη αθλήτρια στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Με την Εθνική Νεανίδων η Αλεξούδη αγωνίστηκε το καλοκαίρι στο Βαλκανικό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, προτάθηκε στους Ούγγρους να μετάσχει στο καμπ ως βοηθός προπόνησης ώστε να είναι και κοντά στον αδερφό της και οι διοργανωτές το δέχτηκαν με χαρά. Αγόρια και κορίτσια από 15 συνολικά χώρες παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση προετοιμασίας, όπως από Ρουμανία, Ιταλία, Ουκρανία, Σουηδία, Αυστρία, Φιλανδία και άλλες.

Με το καθημερινά απαιτητικό πρόγραμμα του καμπ και το εγγυημένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των συμμετεχόντων, σίγουρα εκτός από τον αθλητή από την Ορεστιάδα μπορεί να ωφεληθεί και η διεθνής νεάνιδα. Θυμίζουμε βεβαίως, ότι μέσα από τις προπονήσεις και το εσωτερικό τουρνουά οι άνθρωποι του αναπτυξιακού τομέα επιλέγουν από το καμπ τους καλύτερους αθλητές Under 12 για το επόμενο στάδιο στο πρόγραμμά τους, το τελικό ευρωπαϊκό καμπ επιλογών.