Σε διπλό ταμπλό τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Κυριακίδης: Παίκτης στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, προπονητής στον ΑΟ Καρδίας

Σε διπλό ταμπλό θα παίζει τη νέα σεζόν ο Χρυσουπολίτης πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης Δημήτρης Κυριακίδης.

Μετά από μια γεμάτη σεζόν με την Κοζάνη, ομάδα που περιμένουμε να δουμε αν θα αναδειχθεί επίσημα πρωταθλήτρια και θα ανέλθει στην SL2, έρχεται στην Θεσσαλονίκη και οπως έγραψε το ThrakiSportS συμφώνησε να υπερασπίζεται τα γκολπόστ του Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Παράλληλα όμως συμφώνησε να είναι και προπονητής τερματοφυλάκων στην ανδρική ομάδα αλλά και την ακαδημία του ΑΟ Καρδίας, ομάδας που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική και πλέον θα είναι στην ΕΠΣ Μακεδονίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από πρόσφατη συνέντευξη του Κυριακίδη όπου στην ερώτηση αν τον ενδιαφέρει να μείνει στο χώρο ως προπονητής τερματοφυλάκων, απαντούσε πριν λίγες μόλις μέρες: Το θέλω, το σκέφτομαι, βέβαια δεν είμαι έτοιμος ακόμα. Θέλω να παίξω ακόμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια αυτό κάνω, αυτό έχω μάθει. Είναι πολύ δύσκολο να πάρω μια απόφαση οτι σταματάω. (…) Σίγουρα πρέπει να σκέφτεσαι και το αύριο, γιατί, όπως και να ‘ χει, το ποδόσφαιρο έχει ημερομηνία λήξης. Πρέπει να είσαι έτοιμος για το αύριο, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές δε το σκέφτονται. Και όταν έρχεται αυτή η στιγμή είναι πολύ δύσκολη, αυτή η αλλαγή σελίδας που δημιουργείται στον ποδοσφαιριστή”.

Η Καρδία μάλιστα εξέδωσε και μια εκτενή ανακοίνωση που έχει ως εξής:

«Ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον προπονητή Τερματοφυλάκων Δημήτρη Κυριακίδη,ο οποίος θα προπονεί τους Τερματοφύλακες της Ακαδημίας καθώς και της Ανδρικής μας Ομάδος.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης είναι γεννημένος στην Καβάλα την 24η Σεπτεμβρίου 1986 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τον Νέστο Χρυσούπολης ενώ παράλληλα αγωνίστηκε στις ομάδες Νέων και Ελπιδων της Εθνικής Ελλάδος. Το 2004 έκανε το μεγάλο βήμα στον ΠΑΟΚ, ενώ κατά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 δόθηκε δανεικός στον Αγροτικό Αστέρα και την επόμενη (2009-10) στον Πανσερραϊκό.

Το καλοκαίρι του 2010, αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας, για να συνεχίσει την καριέρα του στον Λεβαδειακό.

Τον Ιούλιο του 2013 ”έδωσε τα χέρια” με την Ξάνθη υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς συνεργασίας. Μάλιστα με τους Ακρίτες κατάφερε να φτάσει και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος ενώ κατέγραψε και ευρωπαϊκές συμμετοχες. Μετά την ολοκλήρωσή του αποχώρησε με προορισμό το Αγρίνιο για λογαριασμό του Παναιτωλικού.

Τον Νοέμβριο του 2016 σημειώθηκε ίσως η κορυφαία στιγμή της καριέρας του, καθώς κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ελλάδός από τον Γερμανό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε.

Ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ πέρασε και από την Κύπρο, εκεί όπου φόρεσε την φανέλα της Καρμιώτισσας Πάνω Πολεμιδιών στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής Κύπρου. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην ομάδα της Κοζάνης, με την οποία σημείωσε εξαιρετικές εμφανίσεις, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα Γ Εθνικής.

Φέτος θα αγωνίζεται στην ομάδα του Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας».