Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συνάντησε τον Βαρθολομαίο ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Αυγερινός Μεσινέζης

Συγκινητική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών, με τον πρόεδρο του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολη Αυγερινό Μεσινέζη να μετέχει στην αποστολή και να συναντάται με τον Παναγιώτατο Βαρθολομαίο.

Οι Εβρίτες έκαναν στον Πατριάρχη την επίδοση του λευκώματος που για δεύτερη χρονιά προλογίζει ο Παναγιώτατος. «Η υποδοχή εγκάρδια, με αναφορές στην αγάπη και την έννοια του στην Θράκη, με χιούμορ και ένα γλυκό λόγο σε ένα έκαστο», αναφέρει στο προφίλ της η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου.

«Χρέος μας να πηγαίνουμε στην βασιλεύουσα αλλά και σε ναούς που αν και ρημαγμενοι, με μέριμνα του πατριάρχη, κάποιες κορυφαίες μέρες όταν δίνεται η σχετική άδεια του τουρκικού κράτους, λειτουργούν. Η επόμενη πρόσκληση για Ίμβρο και την γενέτειρα του», αναφέρει η ίδια. Και προσθέτει:

«Πρώτα ο Θεός, σκέψεις για να ανταποκριθούμε και να ξαναζήσουμε αυτό το ιδιότυπο -ως προς το καθεστώς της Λωζάνης- νησί των θρακικών Σποράδων που εγκαταλείφθηκε όταν λειτούργησαν εκεί ανοικτές φυλακές βαρυποινιτων.
Σήμερα γίνεται προσπάθεια αναζωογόνησης του με τη λειτουργία σχολικών μονάδων και στήριξη των μετρημένων Ελλήνων…που επιστρέφουν τους καλοκαιρινούς μήνες διορθώνοντας σπίτια και τιμώντας την περιουσία τους που είχαν αφήσει φεύγοντας άρον άρον σε δύσκολες εποχές στο μελανό 1955…»