Διάψευση για τις «μαύρες σακούλες» στον ΑΟΞ: «Ανοησίες όσα είπα, ήταν λάθος μου, επουδενί δεν υπονοούσα τη διοίκηση Πανόπουλου»

Επιστολή διάψευσης και συγνώμης για τις αναφορές από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης σε «μαύρες σακούλες στον ΑΟΞ» απέστειλε ο παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ξάνθη Χρήστο Πανόπουλο.

Ο παραγωγός – συνεργάτης του σταθμού είχε υποστηρίξει πριν μερικές εβδομάδες στην εκπομπή του ότι «η ομάδα δεν είναι στο χείλος της καταστροφής αυτήν την στιγμή» και υπερασπιζόμενος τον νυν ιδιοκτήτη Μπιλ Πάπας είχε αναφέρει: «Προτιμούμε εναν ιδιοκτήτη που τις περισσότερες φορές ήταν έντιμος παρά έναν ιδιοκτήτη με μαύρες σακούλες, παρά έναν ιδιοκτήτη ο οποίος παριστάνει την οσία παρθένα αλλά κάποτε όχι απλά μας έβαλε σε άρμα αλλά η ομάδα ανήκε και αλλού. Επειδή δεν μιλάμε και δεν βγάζουμε στην δημοσιότητα κάποια πράγματα, μην ξεφεύγετε κάποιοι. Για τις μαύρες σακούλες θα μιλήσουμε κάποια στιγμή, θα φέρουμε εδώ δυο ανθρώπους οι οποίοι τις ζήσανε τις μαύρες σακούλες και μπορούν να μιλήσουν δημόσια για τις μαύρες σακούλες, πώς φεύγανε».

Τελικά η εκπομπή που προαναγγέλθηκε και στην οποία θα ερχονταν προσκεκλημένοι δύο άνθρωποι και θα μίλαγαν δημόσια στον αέρα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης για τις «μαύρες σακούλες» στον ΑΟΞ όλα δείχνουν ότι δεν θα γίνει ποτέ. Μετά το δημοσίευμα του ThrakiSportS την περασμένη εβδομάδα για τα όσα σημαντικά καταγγέλθηκαν από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, ο ίδιος ο καταγγέλων με επιστολή του προς τον Χρήστο Πανόπουλο υποστήριξε ότι όλα αυτά είναι «ανοησίες», ότι ήταν λάθος του και ότι «επουδενί δεν αναφερόταν ούτε υπονοούσε το πρόσωπο του Χρήστου Πανόπουλου και την παρουσία που είχε ο ίδιος και η διοίκησή του στον σύλλογο από το 1991 ως και το 2020».

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα ότι οι αναφορές για «μαύρες σακούλες στον ΑΟΞ» και για «ιδιοκτήτη που όχι απλά έβαλε την ομάδα σε άρμα αλλά η ομάδα άνηκε και αλλού», για τα οποία «δεν μιλάμε και δεν βγάζουμε στην δημοσιότητα πράγματα», αφορούσαν «κυρίως τις δεκαετίες 70-80 και τις ιστορίες που μας λένε βετεράνοι (ανάμεσα τους και του ΑΟΞ)» (τότε δηλαδή που… δεν υπήρχαν ιδιοκτήτες στην ομάδα, καθώς ήταν ερασιτεχνικό σωματείο). Τέλος, ο παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου δηλώνει ρητά ότι τρέφει μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπο του Χρήστου Πανόπουλου «και αυτά τα 29 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας που μας χαρίσατε στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Διευκρινίζεται ότι η επιστολή του παραγωγού του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης προς την Χρήστο Πανόπουλο, εστάλη προς δημοσίευση στο ThrakiSportS και άλλα ΜΜΕ της Θράκης (κάποια από τα οποία ήδη την έχουν δημοσιεύσει), προς αποκατάσταση της αλήθειας και του θορύβου που δημιουργήθηκε. Με δεδομένο ότι το ThrakiSportS ήταν το ΜΜΕ που ανέδειξε το θέμα των αυτών των «καταγγελιών» από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, έχει την αυτονόητη υποχρέωση να την δημοσιεύσει, παρόλο που διευκρινίζεται ότι δεν εστάλη στο ThrakiSportS από τον ίδιο τον συντάκτη της αλλά από την πλευρά του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ξάνθη που την έλαβε.

Μέχρι την στιγμή της δημοσιευσης από το ThrakiSportS, η επιστολή διάψευσης και συγνώμης ενώ εχει δημοσιευθεί σε ΜΜΕ της Ξάνθης, δεν έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης ή σε άλλα ΜΜΕ στα οποία εργάζεται ο συντάκτης της, ο οποίος τυγχάνει και παλιός συνεργάτης του ThrakiSportS τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του (από το 2013 ως το 2016). Αυτονόητα, το φιλόξενο βήμα του ThrakiSportS πάντα είναι και θα είναι ανοιχτό για όλες τις θέσεις και όλες τις απόψεις, ειδικά όταν αφορούν την ΠΑΕ Ξάνθη, το πιο βαρύ όνομα στον αθλητισμό του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Αναλυτικά, όλο το κείμενο της επιστολής που εστάλη στον πρώην μεγαλομέτοχο έχει ως εξής:

«Καλησπέρα σας κ. Πανόπουλε

Προσωπικά στεναχωριέμαι που καλούμαι να προχωρήσω σε μια τέτοιου είδους διάψευση γιατί θεωρούσα αυταπόδεικτο από την παρουσία μου τόσα χρόνια της μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού που έτρεφα και τρέφω προς το πρόσωπο σας λόγω και της αδιαμφισβήτητης προσφοράς σας στον σύλλογο που αγαπώ με όλη μου την ψυχή. 

Επειδή όπως και εσείς είμαι ντόμπρος δεν θα σας μιλήσω με ξύλινη γλώσσα αλλά όπως νιώθω. Όντας γεννημένος το 1988 και οπαδός της ομάδας από μικρή ηλικία, είμαι από τους ανθρώπους που κυριολεκτικά μεγάλωσα με εσάς στην ιδιοκτησία της ομάδας που αγαπώ όσο τίποτα. Και δεν το κρύβω πως όντας πρώτα οπαδός και εν συνεχεία ρεπόρτερ της ομάδας δεν είναι λίγες οι φορές που από την υπερβολική μου αγάπη και το πάθος μπορεί να μην κρατηθώ και να πω πράγματα που δεν είναι σωστά, όπως άλλωστε δεν το κρύβω πως ήταν λάθος μου και ήδη έχω απολογηθεί για την συγκεκριμένη ατάκα με τις “μαύρες σακούλες”, όμως και το τονίζω ΕΠΟΥΔΕΝΙ αναφερόμουν ούτε υπονοούσα το δικό σας πρόσωπο πόσο δε μάλλον την παρουσία που είχατε εσείς και η διοίκηση σας στον σύλλογο από το 1991 μέχρι το 2020

Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια ασχέτως αν ως ρεπόρτερ θα ασκούσα κριτική, στο αγωνιστικό κυρίως κομμάτι, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν αμφισβήτησα εσάς και την τιμιότητα σας. Και πως να το κάνω άλλωστε, όταν μάλιστα ως ρεπόρτερ της ομάδας έχω συγκρουστεί επανειλημμένα σε αρκετές εκπομπές σε ραδιόφωνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όποτε αμφισβητούνταν η ηθική της ομάδας και η δική σας, γιατί για μένα που μεγάλωσα με εσάς στην ιδιοκτησία αυτό ήταν ένα και το αυτό. Και ειδικά την περίοδο της πολυιδιοκτησίας ήμουνα από τους ανθρώπους που μαχόμουν καθημερινά στον πόλεμο λάσπης προς την ομάδα και εσάς.

Και επειδή στην ζωή μου όπως και εσείς άλλωστε έχω μάθει να τιμάω τα παντελόνια που φοράω, επαναλαμβάνω όπως ανέφερα και στον κ. Πιαλόγλου πως ναι είπα αυτές τις ανοησίες για τις “μαύρες σακούλες” σε ένα live chat με οπαδούς της ομάδας αναφερόμενος στο σαθρό περιβάλλον του Ελληνικού ποδόσφαιρου όχι μόνο τώρα αλλά από τα πρώτα του κιόλας χρόνια και κυρίως τις δεκαετίες 70-80 και τις ιστορίες που μας λένε βετεράνοι(ανάμεσα τους και του ΑΟΞ) για όσα γινόταν τότε και δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει πολλά μέχρι σήμερα, όμως ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα αναφερόμουν με τέτοιο τρόπο ούτε θα υπονοούσα κάτι τέτοιο για σας και την παρουσία σας στον σύλλογο. 

Ναι στεναχωρήθηκα και νευρίασα με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η παρουσία σας στον ΑΟΞ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα έλεγα η έστω θα υπονοούσα κάτι τέτοιο για σας και αυτά τα 29 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας που μας χαρίσατε στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά ήθελα το κείμενο της διάψευσης των όσων μου καταλογίζονται να είναι μέσα από την καρδιά μου.

Μετά τιμής Νεκτάριος Αμποβιανίδης»