Champions League: Ανοιχτή η πρόκριση για Ολυμπιακό και «Τόρο» στη -Χ-άιφα

Κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ισραήλ της Μακάμπι Χάιφα και παρ’ ότι ισοφαρίστηκε με πολύ τυχερό γκολ στις καθυστερήσεις, φεύγει ικανοποιημένος με το 1-1 με την πρόκριση να παίζεται το «Καραϊσκάκης».

Οι ερυθρόλευκοι του Ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή Βασίλη Τοροσίδη πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 7′. Ο Μασούρας θέλησε να μπει «σφήνα» στους κεντρικούς της αμυντικούς, η μπάλα στρώθηκε στον Τικίνιο που με μία «βολίδα» σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοέν και αμέσως μετά στρώθηκε στον αμαρκάριστο Ζίνκερναγκελ που την έσπρωξε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 0-1.

Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχιζαν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός δεν κρατούσε μπάλα, ο άξονάς του «έχασε» τη «μάχη» του κέντρου και η Μακάμπι έψαχνε πολύ την κάθετη πάσα, ενώ ακόμη και με ψηλές μεταβιβάσεις έβγαζε παίκτες στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αρχικά στο 63′ και στην πρώτη κάθετη που πέρασαν στο δεύτερο μισό που έβγαλε τον 27χρονο στον κενό χώρο αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ και ύστερα στο 78′ όταν ο Βατσλίκ του είπε «όχι» από κοντά και μετά όταν πήρε το ριμπάουντ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τσέχου πορτιέρε. Ενδιάμεσα και ο Κόρνουρντ είχε μία καλή στιγμή, ενώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 76′ όταν πίεσε ψηλά, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο φινάλε η τύχη του γύρισε την πλάτη στους Πειραιώτες, αφού μετά από διώξιμο του Σισέ ο Χαζίζα έκανε στο 90’+3′ ένα «τυφλό» γέμισμα με την πλάτη προς την εστία του Ολυμπιακού, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα, σε ένα γκολ που μπαίνει μία στις χίλιες. Αμέσως μετά και με ψυχολογία στα ύψη ο Σερίμ εξαπέλυσε μία «βολίδα», αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε εντυπωσιακά.