Xanthi Masters: Δύο περιστατικά με αθλήτριες που χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το μεσημέρι Σαββάτου

Οι γεμάτες κερκίδες παρά την έντονη ζέστη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των προημιτελικών του γυναικείου ταμπλό, με τους ημιτελικούς αγώνες να ξεκινούν το πρωί της Κυριακής (17/07, 10.00).

Ωστόσω λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ξάνθη, υπήρξαν δύο περιστατικά με αθλήτριες που χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Με την παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου της διοργάνωσης και των ανθρώπων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που είναι συνεχώς παρόντες στη πλατεία Δημοκρατίας, τους παρασχέθηκαν άμεσα και με αποτελεσματικότητα οι απαραίτητες βοήθειες.

Με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του Xanthi Masters δόθηκε οδηγία προς τις αθλήτριες την ώρα των προημιτελικών να λάβουν μέτρα ατομικής προστασίας κατά την διάρκεια του αγώνα (καπέλο, γυαλιά, συχνή κατανάλωση υγρών με ηλεκτρολύτες).

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέχουν εξ’ ολοκλήρου υγειονομική κάλυψη στο τουρνουά Xanthi Masters που διεξάγεται το διάστημα 14-17/7 στην πόλη της Ξάνθης, το οποίο αποτελεί τον τρίτο «σταθμό» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volleyball Ανδρών και Γυναικών.