Δεύτερη πολυτελής κατοικία του Μπιλ Πάπας εκποιήθηκε από τους εκκαθαριστές έναντι των “χρεών” του σε τράπεζες της Αυστραλίας

Μια δεύτερη πολυτελής εξοχική κατοικία του Μπιλ Πάπας στην Κεντρική Παραλία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία πουλήθηκε για λογαριασμό των εκκαθαριστών.

Το τίμημα δεν έγινε γνωστό, ωστόσο το σπίτι είχε τοποθετηθεί σε αγγελίες της αγοράς ακινήτων τον Μάρτιο με την προσδοκία να τραβήξει τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια Αυστραλίας. Ωστόσο η εφημερίδα Sydney Morning Herald υποστηρίζει ότι το κόστος της πώλησης κινήθηκε κάτω από αυτό το ποσό και λίγο πάνω από τα 9 εκατ. απογοητεύοντας του εκκαθαριστές, ενώ αρχικές πληροφορίες μιλούσαν και για μόλις 8 εκατ.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη και η εταιρεία του Forum Finance έχουν κατηγορηθεί για απάτη σε βάρος της Westpac και άλλων τραπεζών με δάνεια 500 εκατ. δολάρια που φέρεται να εξασφάλισε με πλαστά έγγραφα. Αμέσως μετά την αποκάλυψη, ο Πάπας διέφυγε στην Ελλάδα πριν ένα χρόνο και έκτοτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν παγώσει και η εταιρεία McGrathNichol που ανέλαβε την εκκαθάριση της περιουσία του ξεκίνησε να εκποιεί ένα μέρος της.

Αυτό που εκποιήθηκε πρόφατα ήταν η κατοικία του στον αριθμό 5 της Bulkara Steet στο Wagstaffe, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Australian πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσω της Κάθι Μπέικερ, που λειτουργεί ως πράκτορας για λογαριασμό άλλων πελατών της. Η κατοικία, που περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια αλλά και χώρο για την φιλοξενία σκάφους, εκποιήθηκε αφού πρώτα έμεινε 88 ημέρες στην αγορά ακινήτων.

Η Μπέικερ είναι εκείνη που εξασφάλισε τον περασμένο Φεβρουάριο και μια γειτονική κατοικία που επίσης άνηκε στον Πάπας, έναντι ποσού – ρεκόρ 16,2 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, αρκετά πάνω από τα $13.5 στα οποία είχε αρχικά υπολογιστεί. Ο μυτηριώδης αγοραστής ήταν πελάτης από την εταιρεία Ageis, χωρίς να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «The Australian» αλλά και η «Sydney Morning Herald».

Στο τέλος του ρεπορτάζ της, η πρώτη εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Πάπας διέφυγε από την Αυστραλία πέρυσι, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των παρατυπιών που εφέροντο να υπάρχουν και την έναρξη αστικής φύσεως νομικής διαμάχης της Westpac με τον Πάπας ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, στην οποία κατηγόρησε τον Μπιλ Πάπας και την εταιρεία του ως ενορχητρωτές της απάτης σε βάρος της τράπεζας.

Κλείνοντα το ρεπορτάζ της, η εφημερίδα «The Australian» αναφέρει ότι η ελληνική Αρχή για το Ξέπλυμμα Χρήματος προχωρά στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας του, δηλαδή της ΠΑΕ Ξάνθη.