«Ξεγυμνώθηκε» το ρόστερ της Ξάνθης – Οι μόλις 5+1 παίκτες με συμβόλαιο στον ΑΟΞ μετά την 1η Ιουλίου

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη (30/6) τα περισσότερα συμβόλαια των παικτών του ΑΟΞ, με τον σύλλογο κυριολεκτικά να «ξεγυμνώνεται», αφού σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες μόλις έξι είναι οι παίκτες που με τα σημερινά δεδομένα παραμένουν στον σύλλογο και την επόμενη χρονιά.

Τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται οι παίκτες που αποχωρούν από οποιονδήποτε σύλλογο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι ουσιαστικότερο να παρουσιαστούν οι λίγοι παίκτες που θα έχουν συμβόλαιο και για μετά την 1η Ιουλίου, καθώς είναι η συντριπτική μειονότητα.

Αλλωστε τα 20 συμβόλαια που λήγουν με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία το ThrakiSportS τα παρουσίασε στις αρχές του μήνα. Οποια από αυτά δεν ανανεωθούν, πλέον ακόμα και αν παραμείνουν στην ομάδα θα λογίζονται σαν μεταγραφές και θα υποπίπτουν στους περιορισμούς για τις μεταγραφές.

Ποιοι είναι όμως οι μόλις έξι που φέρονται να διαθέτουν συμβόλαιο και για το επόμενο έτος; Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία (που πάντα ωστόσο επιδέχονται αμφισβητήσεων αφού επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει) πρόκειται για τον Κομοτηναίο τερματοφύλακα Αλέξανδρο Τσομπανίδη, τον Εβρίτη Σαράντη Τσελεμπάκη, τους Ξανθιώτες Ιμπραΐμ Τανζού, Γιώργο Τσιλιγγίρη και Φίλιππο Δημητριάδη καθώς και τον «φευγάτο» Κώστα Θυμιάνη.

Βέβαια, ακόμα και αυτοί οι παίκτες δεν είναι σίγουρο ότι με την υπάρχουσα κατάσταση θα παραμείνουν δεδομένα, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Θυμιάνη που διεκδικεί νομικά τα δεδουλευμένα του αξίας 16.000 ευρώ, μια κίνηση με στόχο να κερδίσει την ελευθερία του αν δεν του καταβληθούν, με τον Μπιλ Πάπας ωστόσο να ενημερώνει σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι θα πληρωθεί εντός του προβλεπόμενου 8ημέρου, ώστε να τον κρατήσει, γιατί προορίζεται για βασικός την προσεχή περίοδο.

Εφόσον δεν γίνει κάποιο θαύμα ανατροπής της απόρριψης αδειοδότησης, πάνω σε αυτούς τους προαναφερθέντες παίκτες θα πρέπει να χτιστεί το νέο ρόστερ του ΑΟΞ αλλά χωρίς δυνατότητα μεταγραφών ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών πλην τριών περιπτώσεων και χωρίς τη δυνατότητα μεταγραφών ξένων άνων των 23 ετών.