«Αδειάζει» το ρόστερ της Ξάνθης! Τα 20 συμβόλαια που λήγουν τέλη Ιούνη

Παρελθόν από τον ΑΟΞ αποτελούν ήδη έξι παίκτες, με την αρχή να κάνουν οι Μπεσάρτ Ιμπραΐμι, Στίβεν Μονρόουζ, Ράντου Γκινσάρι, Νέναντ Γκάβριτς και ο δανεικός από τον Αστέρα Τριπολης Αλί Μπαμπά, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε από τον Πανσερραϊκό η συμφωνία με τον αρχηγό της Ξάνθης Τάσος Παπάζογλου.

Από τις 10 Μαΐου η ΠΑΕ Ξάνθη είχε ενημερώσει για τις κινήσεις της ενόψει της νέας μεταγραφικής περιόδου και τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στα σαλόνια της Super League, με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι «πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με συγκεκριμένα μέλη του τεχνικού και ποδοσφαιρικού team, τους οποίους η ΠΑΕ θα επιδιώξει να τους έχει και την νέα χρονιά».

Mέχρι σήμερα (3/6) δεν έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε συμφωνία επέκτασης συμβολαίου για τη νέα σεζόν, ενώ οι φήμες για μαζικές αποχωρήσεις παικτών για άλλη μια σεζόν έχουν αρχίσει να φουντώνουν στην πόλη της Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα συμβόλαια των παικτών του ΑΟΞ λήγουν το φετινό καλοκαίρι και αναμένονται με μεγάλη αγωνία οι ανακοινώσεις τόσο για τις ανανεώσεις συμβολαίων για την διατήρηση ενός σταθερού κορμού, κάτι που έλλειψε και στοίχισε τα δύο προηγούμενα χρόνια επί ιδιοκτησίας Μπιλ Πάπας, όσο και η «έξτρα» μεταγραφική ενίσχυση που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και θα την βοηθήσει στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Αναλυτικά, τα συμβόλαια των παικτών του ΑΟΞ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους transfermarkt.com (χωρίς τους έξι παίκτες που έχουν ήδη αποχωρήσει):

30 Ιουνίου 2022
1. Βιθέντε Γκόμεζ
2. Ηλίας Τσέλιος
3. Χρήστος Μπάτζιος
4. Πολ Ίτσο
5. Μανώλης Τζανακάκης
6. Γιώργος Τσιλιγγίρης
7. Παναγιώτης Δεληγιαννίδης
8. Μανώλης Φαζός
9. Ηλίας Πολίμος
10. Δημήτρης Διαμαντόπουλος
11. Αλέξης Μιχαήλ
12. Τάσος Κρητικός
13. Αστέριος Γιακουμής
14. Αλέξανδρος Δόρης
15. Δημήτρης Ουνγιαλίδης
16. Αλέξις Κεσάδα
17. Αλέξανδρος Τσομπανίδης
18. Ιμπραΐμ Τανζού
19. Λάζαρος Ηλιόπουλος
20. Κώστας Θυμιάνης

30 Ιουνίου 2023
1. Λούκα Ζντραβκόφσκι

30 Ιουνίου 2024
1. Φίλιππος Δημητριάδης
2. Σαράντης Τσελεμπάκης