«Παιδικά» λάθη και Δουμάνης στερούν την άνοδο από τον Ιπποκράτη! Ανέβηκε ο Βύρωνας (+photos)

Αποτέλεσμα που σε καμιά περίπτωση δεν άξιζε γνώρισε ο Ιπποκρατης, την ήττα με 0-2 από τον Βύρωνα Καβαλας στο Φώτης Κοσμάς και πλέον οι πιθανότητες του σχεδόν μηδενίστηκαν όσο αφορά την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

O Βύρωνας μπήκε καλά είχε με την σέντρα στα 10″ ένα αστοχο σουτ πάνω από το δοκάρι του Γιαννόπουλου με τον Δουμανη και μια μεγάλη και περίεργη φάση με καραμπόλες στο 3′ με κοντινή κεφαλιά του Ελευθεριάδη που πέρασε μόλις αουτ. Ο Ιπποκράτης πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 24′ μετά από μια καταπληκτική προσπάθεια του Ευθυμιάδη μετά από πάσα του του Σιμτσακη, αρκετά εξω από την μεγάλη περιοχή, αυτός έφτασε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά σουταρε συρτά μόλις αουτ από το δοκάρι του Ευστρατίου. Στο 32′ σουτ του Μουρατιδη εκτος περιοχής μπλοκαρε ο Ευστρετιου ευκολα, ενώ λιγο αργότερα στο 34′ καταπληκτική προσπάθεια απο τα αριστερά του Τζελεπη που απέφυγε τους αντιπαλους του αλλά αυτός έκανε άστοχη σέντρα αντι να σουταρει με το αριστερό από καλή θεση αλλά λίγο πλάγια θέση. Στο 44′ στον Ιπποκράτη ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Βύρωνα, αλλά ο διαιτητής Ασβεστόπουλος από το Κιλκις μπροστά στην φάση έδειξε συνεχεια στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρανόπουλου σε καλή θέση από το ημικυκλιο της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε Ευστρατίου στελνοντας τις δυο ομάδες με το μηδέν στα αποδυτήρια.

Δυστυχώς από ενα νέο τραγικό λαθος όπως και στο ματς με την Προσοτσάνη που τότε δεν το πλήρωσε ο Ιπποκράτης, στο 50′ ο Δουμάνης άνοιξε το σκορ με ένα αδύναμο συρτο σουτ με τον Γιαννόπουλο να χανει την μπαλα και να γίνεται το 0-1 σε μια φάση που έκοψε τα πόδια των Εβριτών. Στο 62′ απο λάθος έξοδο του Ευστρατιου σε φάουλ του Ευθυμιάδη ο Γιαννόπουλος που μόλις πέρασε ως αλλαγή δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά με τον Ζιουλη να διώχνει πάνω στην γραμμή, ενω στο επόμενο λεπτο από λάθος βολέ του Ευστρατιου, ο Γιαννόπουλος άλλαξε ωραία την μπαλα με τον Τζελεπη, αλλα αντι να σουταρει με το αριστερό καθυστέρησε και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία. Και αφού δεν έγινε το 1-1 στο 70′ μετά από «δωρο» της άμυνας και του Ακρίβου ο Φώτης Δουμάνης δεν έχασε την ευκαιρία και με όμορφο πλασέ αμαρκάριστος έκανε το τελικό 0-2, δείχνοντας πως ο Βύρωνας είναι η πιο κυνική ομάδα των μπαράζ παίρνοντας αποτέλεσμα ακόμα και εαν δεν είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της. Στο 93′ ο Ιπποκράτης ζήτησε νέο πέναλτι σε τράβηγμα στον Καλτσά, αλλά ο Ασβεστόπουλος δεν είδε και πάλι παράβαση μέσα σε διαμαρτυρίες από τους Εβριτες και τον κόσμο στην κερκίδα. Λίγο πριν την λήξη στο 95′ καλό μακρινό συρτό του Βαρσαμίδη έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ευστρατιου.

Πλέον ο Ιπποκράτης που δεν άξιζε την ήττα, έμεινε στους 7 βαθμούς χάνοντας μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή και πλέον ακόμα και εαν κερδίσει στην Χαλάστρα την τελευταία αγωνιστική τον Καμπανιακό αφού έχει ρεπό την Κυριακή, φαίνεται απίθανο να μπει στην πρώτη τριάδα. Από την άλλη ο Βυρωνας Καβάλας φτάνοντας τους 11 βαθμούς φαίνεται σίγουρος για την άνοδο ακόμα και εαν χάσει στην αδιάφορη Αμμουδιά αν και ακόμα δεν έχει κάνει το ρεπό του (φώτο Πρωινή).

Με πολλά παράπονα αφησε τους Εβρίτες για τις φάσεις των πέναλτι η τριάδα από το Κιλκίς των Ασβεστόπουλου, Ζιγκερίδη και Μαυρίδη.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Παπάζογλου): Γιαννόπουλος Ι., Ακρίβος, Παπάζογλου Δ., Γκουντενούδης, Σίσκος, Ευθυμιάδης, Τζελέπης, Μουρατίδης, Σιμτσάκης (59′ Δ. Γιαννόπουλος), Τρανόπουλος, Βαρσαμίδης.

ΒΥΡΩΝΑΣ (Ιγνατιάδης): Ευστρατίου, Σεφερίδης, Ζιούλης, Ελευθεριάδης, Μαυρογιάννης, Καπνόπουλος, Φουστέρης, Καλτσίδης, Δουμάνης, Αθανασάκης (55′ παντελιδης), Πτηνόπουλος