Έγραψε ιστορία και γιόρτασε με το καλύτερο δώρο στον εαυτό του ο Τάσος Βλασακίδης: Ανέβασε την Μόρντοφ στην Α1 Γερμανίας!!!

Ιστορία έγραψε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η γερμανική TuS Mondorf, ομάδα την οποία προπονεί ο Τάσος Βλασακίδης. Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην Α1 Γερμανίας, την περίφημη Μπουντεσλίγκα.

Ο Εβρίτης τεχνικός είχε οδηγήσει την γερμανική ομάδα, πριν τη τελευταία αγωνιστική στη δεύτερη θέση με 20 νίκες και 3 ήττες και σύνολο 60 βαθμούς, 1 βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μέρσερ, που είχε 61 βαθμούς. Ωστόσο φιλοξενούσε τους πρωτοπόρους στην τελευταία αγωνιστική.

Με δεδομένο ότι ο ομάδα του Βλασακίδη είχε κερδίσει με 0-3 στην έδρα της Μέρσερ στον πρώτο γύρο, αρκούσε στην Μόρντοφ νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Ετσι λοιπόν, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέντε σετ, η Μόρντοφ επικράτησε, στέφθηκε πρωταθλήτρια αν και σε ισοβαθμία με την Μέρσερ στους 62 βαθμούς και πήρε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Τάσος Βλασακίδης έκανε μαζί με τους παίκτες του Ανάσταση λίγες ώρες πριν ακουστεί για τους ορθόδοξους χριστιανούς το “Χριστός Ανέστη” στις Εκκλησίες (το καθολικό Πάσχα γιορτάστηκε την περασμένη εβδομάδα), κυρίως όμως αν και αυτός εορτάζων, έκανε και το καλύτερο δώρο σε παίκτες, διοίκηση και φιλάθλους – αλλά και στον εαυτό του.