Αναρριχήθηκαν στην Γκιμπρενα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς 39 ορειβάτες του ΕΟΣ Κομοτηνής

Την Κυριακή 3 Απριλίου, ομάδα 39 ορειβατών από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής, επισκέφθηκαν το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς και αναρριχήθηκαν στην Γκιμπρενα, την ψηλότερη κορυφή της περιοχής όπου βρίσκονται τα ερείπια του βυζαντινού φρουρίου της Ισγιπερας.

Στη συνέχεια τα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν το Σουφλί, την πρώτη περιοχή της Ελλάδας που ανακηρύχθηκε “BEST TOURISM VILLAGE” ανάμεσα σε 170 συμμετοχές από 75 χώρες. Η διεθνής αυτή διάκριση επιτεύχθηκε χάρη στην κοινή προσπάθεια των κατοίκων και της δημοτικής αρχής που κατόρθωσαν να “δέσουν” πάνω στην μικρή αυτή πόλη, τον ξεχωριστό φυσικό πλούτο της περιοχής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιοχή “Νatura 2000” στην Ελλάδα.

Το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με την ξεχωριστή πανίδα και χλωρίδα, το απολιθωμένο δάσος της Λευκίμης 40 εκατομμυρίων ετών και τα ορεινά Πομακοχώρια με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι τα στοιχεία που χάρισαν τη σημαντική διάκριση στην μικρή αυτή γωνιά της Θράκης. Η αξιοποίηση της διάκρισης είναι το νέο στοίχημα των κατοίκων της περιοχής.