Γ’ Εθνική: Η αναβολή «κλείδωσε» την προσφυγή της Αλεξανδρούπολη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την επιστροφή των 3 βαθμών

Πέντε μέρες από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή, ως την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, έχει κανονικά περιθώριο η Αλεξανδρούπολη για να καταθέσει έφεση στην απόφαση με την οποία στερήθηκε τους τρεις βαθμούς της νίκης της επί της Αναγέννησης Πλαγιάς στο Κιλκίς λόγω τη μη παρουσίας τεσσάρων μικρών παικτών στο δηλωθέν στο φύλλο αγωνα ρόστερ της.

Στην Αλεξανδρούπολη εξ αρχής είχαν λάβει απόφαση να κυνηγήσουν την δικαίωσή τους, αλλά με δεδομένη την καθυστέρηση της έκδοσης της αρχικής απόφασης είχαν την ευκαιρία αν ήθελαν να περιμένουν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής εφόσον διεξαγόταν την Τετάρτη. Αν με βάση αυτά τα αποτελέσματα διαπίστωναν ότι είχε νοημα να διεκδικήσουν τους τρεις χαμένους τους βαθμούς, προφανώς και θα το έκαναν. Αν δεν είχε, αν δηλαδή η Αλεξανδρούπολη ήταν υποβιβασμένη ακόμα και αν έπαιρνε πίσω τους τρεις βαθμούς, θα μπορούσε να υπάρξει σκέψη να μην κατατεθεί έφεση ώστε να γλιτώσει τα δικαστικά έξοδα που στην Εφέσεων μαζί με την δικηγορική αμοιβή, το παράβολο και τα εξοδα παράστασης ανέρχονται σε περίπου 3.000 ευρώ.

Εφόσον θεωρηθει ως δεδομένη η ποινή της αφαίρεσης ουσιαστικά τριών βαθμών από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης (πρακτικά της ήττας στα χαρτιά με 3-0 ενός αγωνα που κέρδισε στο γήπεδο, τότε η ομάδα του Έβρου έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά. Είναι τρεις πόντους πίσω από την σωτηρία, αλλά δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με καμία από τις συγκεκριμένες τρεις ομάδες. Εφόσον όμως πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε πιάνει τις άλλες τρεις ομάδες σε τετραπλή ισοβαθμία, βρίσκεται πάλι κάτω από την επικίνδυνη ζώνη αλλά ελπίζει στην τελευταία αγωνιστική με νίκη στο Παραλίμνιο να καταφέρει την πολυπόθητη παραμονή.

Με την απόφαση να βγαίνει Παρασκευή, οι ιθύνοντες της Αλεξανδρούπολη είχαν καταρχήν την πολυτέλεια να περιμένουν. Αν κέρδιζαν αγωνιστικά στο Παραλίμνιο και έβλεπαν ότι με τον συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων θα ανέβαιναν σε θέση σωτηρίας με τους τρεις επιπλέον βαθμούς, θα κατέθεταν έφεση. Αν διαπίστωναν ότι ακόμα και σε πιθανή δικαστική δικαίωση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο υποβιβασμός δεν αποτρέπεται, πιθανότατα να απέφευγαν την κατάθεση έφεσης και να εξοικονομούσαν έτσι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που θα μπορούσε να επενδυθεί στον σχεδιασμό της νέας περιόδου.

Η αναβολή τελικά της αγωνιστικής της Τετάρτης και η μετάθεσή της για την Κυριακή καθιστά μονόδρομο για την Αλεξανδρούπολη την κατάθεση της έφεσης, αφού δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να περιμένει τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Εφόσον στόχος είναι η παραμονή και εφόσον υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες ότι θα πετύχουν την πολυπόθητη νίκη την τελευταια αγωνιστική, για την διοίκηση είναι μονοδρομος η κατάθεση της έφεσης, όσο κόστος και αν έχει. Βλέπετε, αν παρέλθει άπρακτη η πενθήμερη προθεσμία από την έκδοση της απόφασης, αυτή τελεσιδικεί και δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα ανατροπής της με κάποιο ένδικο μέσο.

Αν η έφεση δεν κατατέθηκε ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας, αυτό θα πραγματοποιηθεί με βάση τα νέα δεδομένα εντός της Τρίτης και σε κάθε περίπτωση πριν την παρέλευση της πενθήμερης προθεσμίας από την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Παρασκευή. Στην Αλεξανδρούπολη εμφανίζονται αισιόδοξοι για την δικαίωση, όποτε και αν διεξαχθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων. Αυτή η συνεδρίαση πάντως δεδομένα θα πρέπει να αναμένεται μετά την λήξη του πρωταθλήματος, όπως φυσικά και η όποια απόφαση. Η συγκεκριμένη απόφαση θα είναι τελεσίδικη και θα μπορεί να ανατραπεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη μόνον με προσφυγή στο CAS στης Λωζάννης.