Γ’ Εθνική: Ο «παντελονάτος» Ορφέας Ξάνθης πήρε το βαθμό από τον Εθνικό και μετέτρεψε σε «κόλαση» το ματς του Σοχού με την Δόξα

Το αντίο του, με τρόπο αντάξιο της ιστορίας του, στους φίλους του που βρέθηκαν στο γηπεδο του ΑΟΞ να χειροκροτήσουν για τελευταία φορά φέτος στην σεζόν και τελευταία μετά από έξι χρόνια χρόνια σε αυτή την κατηγορία, είπε ο Ορφέας Ξάνθης.

Μπορεί να μην πήρε την νίκη αν και θα μπορούσε, αλλά κόντρα στις προβλέψεις στάθηκε όρθιος, οι παίκτες του και ο προπονητής του φορούσαν παντελόνια και πήραν λευκή ισοπαλία απέναντι στον Εθνικό Σοχού που καιγόταν για νίκη και μετατρέποντας το ματς της Τεταρτης στον Σοχο ανάμεσα σε Εθνικό και Δόξα Δράμας σε έναν τελικό.

Ο Εθνικός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς κερδίζοντας συνεχή κόρνερ και απειλώντας με τους στο 4′ με τον Γιαγιάκο αλλά και αρκετά αργότερα στο 28′ με τον Αμαραντιδη. Ο Ορφέας πήρε τον έλεγχο και μετά από ωραία προσπάθεια του Τορομανίδη εκτος περιοχής, αυτός έπαιξε το ένα δυο με τον Ιωαννίδη με τον Τορο να επιχειρεί να πλασάρει τον Κασαπίδη αλλά η μπαλα να χτυπάσ το κένρο της οριζόντς δοκού και να περνά αουτ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ορφέας κέρδισε αρκετά μακρινά φάουλ αλλά πέρασαν αναξιοποίητα από τους Τορομανίδη και Κατρανίτσα.

Στην επανάληψη ο Σοχός μπήκε δυνατά με τον Παπαστεφανου στο 46′ να διώχνει την μπαλα πριν τον Ταχματζίδη σε κόρνερ. Ο Σοχός προσπάθησε έχοντας φλύαρη υπεροχή χωρίς να απειλήσει τον Γεωργούση, σε αντίθεση με τον Ορφέα που είχε μια καλή φάση στο 86′ όταν από φάουλ του Κατρανίτσα η κεφαλιά του Μελισσόπουλου από καλή θεση να καταλήγει στην αγκαλιά του Κασαπίδη. Στο 89′ το φάουλ του Στασινόπουλου από καλή θέση εκτός περιοχής αλλά πλάγια κατέληξε στην αγκαλιά του Γεωργούση που αμέσως έκανε το μακρινό βολέ βρήκε τον Γεωργιάδη που εντός μεγάλης περιοχής έπιασε κακό σουτ που δεν ενόχλησε τον Κασαπίδη. Στο φινάλε του αγώνα στο 93′ το σουτ του Ταχματζίδη εκτός περιοχής μπλόκαρε δύσκολα ο Γεωργούσης και στο 94′ αποβλήθηκε για σκληρό φαουλ ο Τορομανίδης που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Ορφέας Ξάνθης την επόμενη αγωνιστική θα παίξει στην Θέρμη με στόχο νέα ζημιά κόντρα στον Θερμαϊκό που καίγεται για το τρίποντο, ενώ από την άλλη η ομάδα του Σοχού που έχει 30 βαθμούς και έχασε 5 βαθμούς από τον Ορφέα, θα παίξει τελικό κόντρα στην Δόξα Δράμας με στόχο να μην χάσει από τους Δραμινούς.

Την αναμέτρηση διεύθυναν οι Καβαλιώτες Κατσίνης, Σακάλογλου και Γεωργαντέλης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργούσης, Χατζηπαπάς, Κατρανίτσας, Λ. Παπαδόπουλος, Παπαστεφάνου, Μαυρόπουλος, Τορομανίδης, Ιωαννίδης (92′ Σουκρή), Γκασιμπαγιαζίδης, Πασχαλάκης, Κουκουρίγκος (46′ Γεωργιάδης)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ (Τσουκαλίδης): Κασαπίδης, Αντωνιάδης (75′ Νικολίτσας), Γιαγιάκος, Βασιλόπουλος, Δημητρακούδης, Μπατσαράς (90′ Πασχαλίδης), Καραμπατάκης, Βαβλιάκης (65′ Φροσύνης), Αμαραντίδης (90′ Παπαδάκης), Στασινόπουλος, Ταχματζίδης