Γ’ Εθνική: Αποχαιρετά η Αλεξανδρούπολη και Θερμαϊκός; Προτελευταία ευκαιρία για Άβατο, Νέστο, Σοχό και Δόξα Δράμας (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες όσο αφορά την παραμονή συνεχίζεται ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής με την 21η προτελευταία αγωνιστικήόπου πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο η μάχη της σωτηρίας, ελπίζουμε όχι αρνητικά για Αλεξανδρούπολη και Άρη Αβάτου, ενώ ήδη μας αποχαιρέτησε ο Ορφέας Ξάνθης.

Συγκεκριμένα ο μαχητικός αλλά μαθηματικά υποβιβασμένος την προηγούμενη αγωνιστική μετά την ήττα στο Παραλίμνιο, Ορφέας Ξάνθης (21 βαθμοί) φιλοξενεί τον Εθνικό Σοχού (29 βαθμοί) με το ενδιαφέρον να είναι μονόπλευρο για τους Θεσσαλονικείς που με νίκη καθαρίζουν την κατηγορία αφού δεν θέλουν μα παίξουν την κατηγορία κόντρα στην Δόξα Δράμας στην έδρα τους. Στο πρώτο γυρο ο Ορφέας Ξάνθης επικράτησε 0-1 με κεφαλιά του Παπαστεφάνου στο 35′ αποτέλεσμα που ελπίζουν στον Εθνικό μην τους στοιχίσει.

Στην Αλεξανδρούπολη (23 βαθμοί) η τοπική ομάδα μετά την κακή απόφαση της ΕΠΟ με αφαίρεση 3 βαθμών στον αγωνα της Πλαγιάς και την ήττα από τον Νέστο Χρυσούπολης είναι με την πλατη στον τοίχο φιλοξενώντας τον υποβιβασμένο Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου. Οι Εβρίτες που βρίσκονται στο -6 από την παραμονή, στην ουσία ψάχνουν ένα μεγάλο θαύμα αφού ελπίζουν να βάλουν από κάτω 2 από τους Νέστο Χρυσουπολης, Δόξα Δράμας και Θερμαικό. Για να γίνει αυτό αφού υστερούν σε όλες τις ισοβαθμίες με όλους θέλουν 2/2 νίκες με Ορφάνι και Παραλίμνιο και κανείς από τους παραπάνω αντιπάλους τους να μην φτασουν τους 29 βαθμούς, δηλαδή Δόξα και Νέστος να γνωρίσουν ήττες στα δυο τους παιχνίδια. Απίθανο, αλλά μπάλα είναι και γυρίζει, αν και στην Ελλάδα όχι τόσο…

Τέλος στην Χρυσούπολη σε ένα σημαντικό ματς ο Άρης (30 βαθμοί) αγωνίζεται για δυο αποτελέσματα κόντρα στον πρωταθλητή του β’ γύρου μέχρι στιγμής Νέστο (28 βαθμοί) του Κυριακου Κετσιεμενίδη, με τους Καβαλιώτες να θέλουν μόνο νίκη και τους Ξανθιώτες να βολεύονται και με την ισοπαλία. Ειδάλλως θα πρέπει να κερδίσουν τελευταία αγωνιστική εντός έδρας το Ορφάνι για να είναι για 5η σεζόν στην Γ’ Εθνική. Η προιστορία στην Χρυσούπολη είναι με τον Νέστο που μετρά 3 νίκες σε 4 ματς, με την μοναδική νίκη του Άρη να γίνεται με προπονητή τον Κυριάκο Κετσιεμενίδη με πέναλτι του Χαριτίδη. Στον πρώτο γυρο ο Αρης επικράτησε 2-0 του Νέστου με γκολ των Κοντογιαννίδη και Γκεκα.

Tα υπόλοιπα παιχνίδια, είναι αμφίρροπα, όπου ξεχωρίζει το ντερμπι κορυφής Πανδραμαϊκός – Αγροτικός Αστέρας, το ντερμπι Θεσσαλονίκης Εθνικός Σοχού – Θερμαϊκός Θέρμης, ενώ τελος το Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Δόξα Δράμας ενδιαφέρει μόνο τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής (16:00, LIVE THRAKISPORTS)
Θερμαϊκός Θέρμης – Αγροτικός Αστέρας
Ορφέας Ξάνθης – Εθνικός Σοχού
Νέστος Χρυσούπολης – Άρης Αβάτου
Αλεξανδρούπολη FC – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Αναγέννηση Πλαγιάς – Πανδραμαϊκός
Δόξα Δράμας – Απόλλων Παραλιμνίου