Super League 2: Μια 11άδα tips για τον αγώνα του ΑΟ Ξάνθη με τον Απόλλων Λάρισας στην Φιλιππούπολη (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Λάρισας στην Φιλιππούλοπη, σε αναμέτρηση που δείχνει περισσότερο σημαντική για την ομάδα της Θεσσαλίας παρά για αυτήν της Θράκης.

Οπως πριν από καθε επίσημο ματς, το ThrakiSportS παρουσιάζει μια ενδεκάδα απο χρησιμα tips για την αναμέτρηση αυτή.

1. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη αναμετρηση για τον ΑΟΞ απέναντι σε ομάδα της Λάρισας. Την περασμένη Τετάρτη επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ γκρεμίζοντας τις οποιες ελπίδες για την ομάδα του Κουγια να διεκδικήσει τον τίτλο.

2. Σε αντίθεση με την Ξάνθη που προέρχεται από νίκη, ο Απόλλων Λάρισας έχασε την προηγούμενη αγωνιστική με 3-2 από τον Πιερικό σε γειτονικό ντέρμπι. Αποτέλεσμα που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την νίκη απέναντι στην Ξάνθη.

3. Ο Απόλλων Λάρισας καίγεται για τους βαθμούς αφού δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του αν και διαθέτει ένα μαξιλαράκι πέντε βαθμών από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική.

4. Η Ξάνθη από την πλευρά της είναι εντελώς εκτός στόχων. Δεν κινδυνεύει προφανως με υποβιβασμό αφού είναι στο +22 από την επικίνδυνη ζώνη αλλά είναι και στο -21 από την κορυφή όπου βρίσκεται η Βέροια και ενω στόχος ήταν αποκλειστικά η άνοδος.

5. Στην βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί ο Απόλλων Λάρισας έχει 26 βαθμούς και είναι στην 13η θέση, Η Ξάνθη με 43 είναι πλέον 5η, αφού την προσπέρασε και η Νίκη Βόλου μετά τη νίκη της χθες στο τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

6. Παρεμπιπτόντως μια απο τις τελευταίες εξόδους του ΑΟΞ στη Θεσσαλία ήταν για το ματς με τον Ολυμπιακό Βολου και την πικρή ήττα που γνωρισε προ μηνος απο την εκ των ουργαλων ομάδα. Γενικα οι έξοδοι στη Θεσσαλία δεν φέρνουν γούρι στον ΑΟΞ, την περασμένη εβδομάδα δεν καταφερε να κερδίσει ούτε στα Τρίκαλα.

7. Ο Κώστας Ανυφαντάκης αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά οφείλει να αξιοποιήσει αυτους τους αγωνες και για να φτιάξει το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Με την επιστροφή των Γκινσάρι και Γκάβριτς αλλά τις απουσίες των Γιακουμή, Ηλιόπουλου, Πολίμου, Δεληγιαννίδη, Βιθέντε, Θυμιάνη, Ιμπραΐμι, Μονρόουζ και Ζντραγκόβσκι θα παραταχθεί ο ΑΟΞ. Αναλυτικά οι 20 της αποστολής με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Πλούσια προϊστορία δεν υπάρχει. Πέρυσι οι δυο ομάδες έπαιξαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο AEL FC Arena με την Ξάνθη να μην παίρνει τη νίκη. Εχουν και αγωνα μεταξυ τους για το Κυπελλο την περίοδο που ακομα ο ΑΟΞ ήταν στην SL1.

9. Στον αγωνα του πρωτου γυρου στα Πηγάδια οι δυο ομαδες ειχαν αναδειχθει ισοπαλες χωρις τερματα στις 26 Ιανουαριου.

10. Διαιιτητης της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γεώργιος Τακίδης (Κιλκίς) με βοηθούς τους Αναστασιάδη και Σάββα (Σερρών). Τεταρτος ο Βρέσκας (Πιερίας). Αναλυτικα οι ορισμοι με ενα κλικ ΕΔΩ.

11. Την ίδια ωρα διεξάγονται και τα ματς Ηρακλης – Απολλων Ποντου, Πανσερραϊκος – Αναγεννηση Καρδιτσας και Τρικαλα – Καβαλα. Στις 17:00 ξεκινά το ΑΕΛ-Θεσπρωτος. Χθες ειχαμε Ολυμπιακος Β – Πιερικος 3-0, ΠΑΟΚ Β – Αλμωπος 0-1 και Ολυμπιακος Βολου – Νικη Βολου 1-2. Η πρωτοπορος Βεροια έχει ρεπο.