Πρόθεση επιστροφής στην Αυστραλία εξέφρασε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη Λουίζ Αγκοστίνο

Ενας δικηγόρος για το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη Λουίζ Αγκοστίνο, συντρόφου του ιδιοκτήτη της ομαδας Μπιλ Πάπας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Αυστραλία, υποστήριξε ότι η πελάτης του θα επιστρέψει στην Αυστραλία για να αντικρούσει όσα της καταλογίζει η τράπεζα Westpac ως μέρος της απάτης ύψους εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος της τράπεζας από τον Μπιλ Πάπας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η έγκυρη Australian Financial Review, η Αγκοστίνο προστέθηκε ως άτομο ενδιαφέροντος της (αστικής ακόμα φύσεως) υπόθεσης της Westpac εναντίον του Μπιλ Πάπας και μιας σειράς εταιρειών της Forum Finance, της οποίας ηγούνταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη. Η τράπεζα ζήτησε δικαστική προστασία για να καταβάλει και η Αγκοστίνο αποζημίωση στην τράπεζα κατηγορώντας την ότι συμμετείχε στην συνωμοσία σε βάρος της για την παράνομη απόκτηση χρημάτων.

Πρακτικά, ο τράπεζα της Αυστραλίας ζητάει να επεκταθούν και στον Αγκοστίνο οι κατηγορίες σε βάρος του Πάπας και να πληρώσει και από προσωπική της περιουσία τυχόν ποσά που φέρεται να έλαβε από τον Μπιλ Πάπας και τις εταιρείες του, και τα οποία φέρονται να είχαν αποκτηθεί με απατηλό τρόπο. Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε την Αγκοστίνο ονομάζεται Ρόμπερ Άισακ, προσελήφθη πριν ένα μήνα από την ίδια και υποστήριξε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου ότι η πελάτισσά του έχει εκφράσει πρόθεση να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στις όποιες κατηγοριες φέρεται να αντιμετωπίζει.

Ο δικαστής Μαικλ Λι ρώτησε τον δικηγόρο αν η Αγκοστίνο να επέστεφε στην Αυστραλία για την ακροαματική διαδικασία που προσδιορίζεται για την Οκτώβριο και εκείνος απάντησε «Ορθά, κύριε πρόεδρε». Επίσης, ο Ρόμπερτ Άισακ υποστήριξε ότι η Αγκοστίνο θα ήταν διαθέσιμη και για κατ’ αντιπαράθεση εξέταση σε ένορκη κατάθεση που υπέβαλε. «Κύριε πρόεδρε, πρέπει να λάβω οδηγίες αλλά υποθέτω ότι δεν θα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, αν αυτό συνέβαινε μέσω βιντεοκλήσης», απάντησε ο δικαστής.

Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε γνωστό ότι η Λουίζα Αγκοστίνο κατάφερε να φύγει από την Αυστραλία έχοντας εξασφαλίσει άδεια από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών, 11 ημέρες αφότου η Westpac είχε κάνει δημόσιες τις υποψίες-κατηγορίες σε βάρος του Μπιλ Πάπας. Μάλιστα, δικηγόρος της Westpac την είχε κατηγορήσει ενώπιον της δικαιοσύνης της Αυστραλίας ότι ενώ επισήμως εμφανιζόταν ότι κανόνιζε τα διαδικαστικά για την επιστροφή του Πάπας στην Αυστραλία ώστε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες σε βάρος του, στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ετοίμαζε την δική της έξοδο από την χώρα, πριν μπει και η ίδια στο κάδρο των απαιτήσεων της Westpac.

Πλέον η νέα εξέλιξη που ενδιαφέρει και την ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς από τον Δεκέμβριο αποτελεί με τον πιο επίσημο τρόπο μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, είναι ότι οι καταγγελίες της Westpac έχουν πλέον επεκταθεί και προς το πρόσωπό της αλλά και ότι η ίδια με βάση τα ρεπορτάζ από την Αυστραλία εκδήλωσε την περασμένη εβδομάδα προθεση να συνεργαστεί με τις αρχές, να καταθέσει μέσω βιντεοκλήσης σε ό,τι χρειαστεί και σε κάθε περίπτωση να επιστρέψει στην Αυστραλία και να παραστεί δια ζώσης στην ακροαματική διαδικασία του ερχόμενου Οκτωβρίου.