Κύπελλο Βορείου Ελλάδος: Φιλία Ορεστιάδας και Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης

Οι Τοπικοί Κυπελλούχοι Σύλλογοι σε τέσσερις Περιφέρειες της χώρας, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, αναδεικνύονται το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το Κύπελλο Αττικής και η αντίστοιχη διοργάνωση για Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και Χίο θα κλείσουν με τα Final 4, που εισήγαγε φέτος η ΕΦΟΕπΑ στην επαναφορά του θεσμού. Τα ταμπλό προχώρησαν με νοκ άουτ ματς σε έδρες, αλλά φυσικά η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει συγκεντρωτικά και συγκεκριμένα στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά και τη Χίο αντίστοιχα. Μάλιστα, το τοπικό Κύπελλο δίνει και προκρίσεις για το Κύπελλο Ελλάδας, που έχει οριστεί για το διήμερο 14 και 15 Μαΐου 2022.

Το σύστημα διεξαγωγής των αναμετρήσεων είναι διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος. Η κάθε νικήτρια ομάδα προκύπτει όταν φτάνει πρώτη στις τέσσερις επί μέρους νίκες κι αν ένας αγώνας πάει στο 3-3 τότε κρίνεται στο διπλό. ΤΣτο φάιναλ φορ στο Κύπελλο Αττικής μετέχουν στους άνδρες Ολυμπιακός–Γυμνάσιο και Παναθηναϊκός-Ταταύλα και στις γυναίκες Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Πέρα Αθηνών.

Στο Κύπελλο Βόρειας Ελλάδας αγωνίζονται μόνο άνδρες, καθώς δεν έγινε διοργάνωση γυναικών. Η τελική τετράδα διεξάγεται το Σάββατο 19/3 στην αίθουσα προπόνησης του κλειστού γυμναστηρίου της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και υπάρχει διπλή θρακιώτικη και δη εβρίτικη παρουσία. Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι Φιλία Ορεστιάδας–ΣΕΑ Κοζάνης και Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα:
Στις 12:00 Φιλία Ορεστιάδας–ΣΕΑ Κοζάνης
Στις 12:00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης
Στις 14:30 ο μεγάλος τελικός