«Επισπεύδεται η διαδικασία έκδοσης του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία» μετά το ρεπορτάζ για την πολυτελή ζωή του στην Ελλάδα

Μάλλον… εκνεύρισαν τον δικαστή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αυστραλίας Μάικλ Λι τα όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάπας ότι για οικονομικούς λόγους δεν είχε την δυνατότητα για μια δίκαιη δίκη ενώπιον της δικαιοσύνης αφού οι κατηγορίες σε βάρος του διατυπώθηκαν «χωρίς να υπάρχει ωφέλιμος αντίλογος».

Ο δικαστής Μάικλ Λι σχολίασε ότι αντλαμβάνεται ότι υπάρχει σε αυτή τη δήλωση του Μπιλ Πάπας «κάποιος βαθμό σύγχυσης» καθώς, όπως είπε ο δικαστης, «ο κ. Πάπας δεν προσπάθησε να αμφισβητήσει τα στοιχεία» αν και όχι απλά είχε αυτήν την δυνατότητα αλλά κλήθηκε κατ’ επανάληψη να καταθέσει τις απόψεις του είτε κατ’ ιδίαν είτε μέσω των δικηγόρων που τον εκπροσωπούσαν.

Ο Μπιλ Πάπας κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε υπογραφές για να λάβει «δόλια δάνεια ύψους σχεδόν 500 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Westpac και άλλες τράπεζες». Είχε δεσμευθεί να εμφανιστεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αυστραλίας, αλλά όπως ειπώθηκε από δικηγόρο της τράπεζας σε παλιότερη ακρόαση, η συνεργάτης και σύντροφός του Λουίζα Αγκοστίνο (που πλέον είναι μέλος και του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη) «αντί να κανονίζει την επιστροφή του κ. Πάπας (όπως είχε δηλωθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών), τελικά κανόνιζε με επιτυχία την δική της αναχώρηση από την χώρα» για την Ελλάδα.

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν πάλι στο προσκήνιο το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μπιλ Πάπας το οποίο έχει εκδοθεί για περιφρόνηση δικαστικής απόφασης αλλά και το ενδεχόμενο να ζητηθεί η έκδοσή του από την Αυστραλία στην Ελλάδα. Μάλιστα, με νεώτερη ανάρτησή της στο twitter, η ερευνητική τηλεοπτική εκπομπή «60 Μinutes» που καταπιάστηκε προ δεκαημέρου με την «πολυτελή ζωή του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα» αναφέρει επι λέξει τα εξής: «Δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου διέταξε την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης και εντάλματος σύλληψης για να διασφαλιστεί η επιστροφή του φερόμενου ως απατεώνα Μπιλ Παπάς από την Ελλάδα».