Η πρώτη απάντηση Μπιλ Πάπας στις εναντίον του κατηγορίες στην Αυστραλία: «Δεν είχα λεφτά να τις αντικρούσω, τώρα προέχει η υγεία μου»

«Έχω πρόθεση να διευθετήσω τα θέματα που έχουν τεθεί την κατάλληλη στιγμή, αλλά για την ώρα, το κύριο μέλημά μου είναι η υγεία μου». Αυτό δήλωσε ο Μπιλ Πάπας, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη και διευθυντής της εταιρίας Forum Finance Group, για τις κατηγορίες εναντίον του περί απάτης ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε μέσω της δικηγόρου Ρεμπέκας Γκίλες, που εξειδικεύεται σε υποθέσεις δυσφήμησης ως «απάντηση» στη δημοσιογραφική έρευνα από το «The Age», την εφημερίδα «The Sydney Morning Herald» και το τηλεοπτικό πρόγραμμα «60 Minutes» που πραγματοποίησε εκπομπή-αφιέρωμα στον πολυτελή βίο του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα την στιγμή που έχει αφήσει συντρίμμια πίσω του στην Αυστραλία, σχετικά με την Forum Finance.

Το ρεπορτάζ-ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και φέρει τον τίτλο «Half billion-dollar Bill: accused fraudster living the good life in Greece». Πρακτικά γινεται λογοπαίγνιο με το όνομα Bill που σημαίνει στα αγγλικά και… λογαριασμός, οπότε σε ελεύθερη μετάγραφη θα μπορούσε ο τίτλος να αποδοθεί: «Λογαριασμός μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων: Κατηγορούμενος για απάτη ζει την καλή ζωή στην Ελλάδα».

Σε δήλωσή του προς αυτά τα μέσα ενημέρωσης που συνυπέγραψαν την μεγάλη έρευνα για τον Μπιλ Πάπας, ο ίδιος ο ομογενής επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη δήλωσε μέσω της προανεφρθείσας δικηγόρου ότι είναι οικονομικός ο λόγος που δεν υπάρχει «ωφέλιμος αντίλογος» σε όσα του προσάπτονται. Υπενθυμίζεται ότι οικονομικός ήταν και ο λόγος που είχε δηλώσει ότι αδυνατεί να επιστρέψει από την Ελλάδα στην Αυστραλία για να παραστεί στις δίκες εναντίον του.

Η ακριβής δήλωση, με την οποια σπάει μια σιωπή οκτώ μηνών, σε ανεπίσημη μετάφραση από τα Αγγλικά, όπως την παρέχει η ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος” που επίσης ασχολείται εκτενώς με την υπόθεση, έχει ως εξής:

«Οι αναφορές και οι απόψεις που διατυπώνονται δημοσίως για την Forum και άλλες οντότητες έχουν διατυπωθεί χωρίς να υπάρχει ωφέλιμος αντίλογος.
»Αυτό συμβαίνει καθώς στερήθηκα της δυνατότητας να χρηματοδοτήσω οποιασδήποτε ουσιαστικής εμπλοκής με τις ομοσπονδιακές διαδικασίες που κινήθηκαν από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με πολλούς πόρους.
»Έχω πρόθεση να διευθετήσω τα θέματα που έχουν τεθεί την κατάλληλη στιγμή, αλλά για την ώρα, το κύριο μέλημά μου είναι η υγεία μου».

Η δήλωση του Μπιλ Πάπας στα αγγλικά (είναι η πρώτη του επίσημη τοποθέτηση σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης της Αυστραλίας από τότε που ξέσπασε το θέμα) έχει ως εξής:

«The reporting and opinions publicly advanced about Forum and other entities have been formulated without the benefit of a contradictor.
“This is because I have been deprived of the opportunity to fund any meaningful engagement with federal proceedings commenced by a well-resourced financial institution.
“I do intend to address the matters raised at an appropriate time but for now, my primary focus is my health
».