Pre League: Άγγιξε την ανατροπή στην Σάμο αλλά επιστρέφει με έναν βαθμό ο Άθλος Ορεστιάδας

Μια αναμέτρηση γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές διεξήχθη στη Σάμο ανάμεσα σε Κέρκη και Άθλο Ορεστιάδας, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια μεγάλη νίκη.

Οι Σαμιώτες με τη δύναμη της έδρας κατάφεραν να βρίσκονται από νωρίς μπροστά στο σκορ στο πρώτο σετ, με 10-9, με τον Άθλο να είναι σε απόσταση αναπνοής. Στα μισά του σετ, ο Κέρκης άνοιξε τη διαφορά στους τρεις με 20-17, διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος, κάνοντας το 1-0 με 25-20.

Οι γηπεδούχοι όντας με 1-0 μπροστά και έχοντας το μομέντουμ του αγώνα εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό του Άθλου Ορεστιάδας, που έφερε μια κόκκινη κάρτα και λάθη στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 13-7. Διαφορά την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 και 25-18.

Οι αθλητές του Θοδωρή Χουσίδη για ακόμη μια φορά έδειξαν γιατί είναι μια από τι πιο έμπειρες και υπολογίσιμες ομάδες της κατηγορίας, καθώς με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν την αναμέτρηση στα ίσα.

Αρχικά, προηγήθηκαν στο τρίτο σετ με 14-17, χτίζοντας σιγά – σιγά διαφορά. το 14-17 έγινε 18-21 και 18-23, με μια επίθεση του Φερείρα να κάνει το 2-1 με 20-25 για τον Άθλο Ορεστιάδας.

Η μείωση του σκορ έφερε εκνευρισμό στον Κέρκη Σάμου, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη,ενώ αντίθετα ο Άθλος Ορεστιάδας γινόταν όλο και πιο αποτελεσματικός σε επίθεση και πιο σκληρός στην άμυνα. Οι Εβρίτες προηγήθηκαν με 10-13, το οποίο γρήγορα έγινε 17-15, με τον Κέρκη να βγάζει αντίδραση. Ο Άθλος ισοφάρισε σε 21-21 και προσπέρασε για το 21-23, με τον Άθλο παρότι να έχει δυο ματς μπόλ στο 22-24 και στο 23-24, κατάφερε να ισοφαριστεί από τον Κέρκη. Σε εκείνο το σημείο, μια επίθεση του Γκιγιέρμε και ένα λάθος των γηπεδούχων στην επίθεση έστειλε την αναμέτρηση στο 5ο σετ.

Στη “ρώσικη ρουλέτα” του 5ου σετ, ο Άθλος ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-5 αλλά ο Κέρκης με τον Σλοβάκο Πέτρας να βγαίνει μπροστά στην επίθεση, προηγήθηκαν με 8-7. Το 8-7 έγινε γρήγορα 13-10, με τον Πετράς να πυροβολεί από το σερβίς αλλά και να δίνει λύσεις στην επίθεση και παρά την προσπάθεια του Άθλου να μειώσει, η επίθεση του Αράγια έδωσε το σετ με 15-12 και τη νίκη με 3-2 στον Κέρκη Σάμου.

Ο Άθλος παρότι κόντεψε να πετύχει ακόμη μια μεγάλη ανατροπή μέσα στη χρονιά, δεν τα κατάφερε, παρ’ όλα αυτά πήρε ένα σημαντικό βαθμό, ανοίγοντας τη διαφορά από την ΑΕΚ στους 6 πόντους, την οποία και θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα, σε έναν τελικό για τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Αντίθετα, ο Κέρκης αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση, με ένα παιχνίδι παραπάνω από την Καλαμάτα.

Τα σετ: 25-20, 25-18, 20-25, 24-26, 15-12

ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Αντώνης Παπαδόπουλος): Μπαρμπούνης, Μελλές, Πέτρας, Κουτσομύτης, Αράγια, Ρούσης / Κοντοκώστας (λ), Φραγκιαδάκης (λ), Τουρνάκης.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θοδωρής Χουσίδης): Γκιγιέρμε, Σκαρλατίδης, Φερείρα, Ριζόπουλος, Στοιλούδης, Αλεξάκης/ Διαμαντίδης (λ)