Super League: Απίστευτη απόκρουση Πασχαλάκη στην κεφαλιά Μάνταλου χάρισε τον βαθμό στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ! Εύκολη επικτάτηση Ολυμπιακού με πεντάρα στον Ράσταβατς

Στο 1-1 έμειναν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 17ης αγωνιστικής της Super League.

Oι φιλοξενούμενοι ρου Ραζβάν Λουτσέσκου, έμειναν με 10 παίκτες μόλις στο Τσιγγάρα στο 19′ για προβολή με τις τάπες στο αντίπαλο, φάση που ο προπονητής της Ξάνθης διαμαρτυρήθηκε έντονα μετά το τέλος του αγώνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε δίκαιο καθώς είναι ο ορισμός της κόκκινης.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28′ με ωραία κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία ύστερα από σέντρα-ασίστ του Μάνταλου.

Για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο ούτε με την υπεροχή σε παίκτες και σκορ, καθώς ισοφαρίστηκε στο 36′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, με ευθύνη του Μάνταλου που άνοιξε στο τοίχος, αλλά και του Τσιντώτα που αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να αποσωβήσει το γκολ.

Ο Κομοτηναίος αρχηγός της Ένωσης πήγε να πάρει το αίμα του πίσω, αλλά ο Πασχαλάκης με φανταστική απόκρουση στην καρφωτή κεφαλιά στο τέλος του α’ ημιχρόνου του στέρησε το γκολ για το 2-1.

Το παιχνίδι, «έσβησε» στο β’ μέρος, με τις ομάδες να παίρνουν τον πόντο με το τελικό 1-1, με τον ΠΑΟΚ να μένει στη 2η θέση και τους 50 βαθμούς και την ΑΕΚ στην 3η και τους 43.

Ο Ολυμπιακός που πρέπει να θεωρείται ήδη πρωταθλητής, καθώς απομακρύνθηκε στο +15 από τον ΠΑΟΚ, είχε επικρατήσει νωρίτερα με 5-1 του Αστέρα Τρίπολης, αν και το σκορ στο ημίχρονο ήταν στο 0-0. Ο Σωκράτης άνοιξε το σκορ στο 52′, ενώ στο 54′ και στο 57′ με δύο γκολ του Μασούρα ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 3-0. Ο Μπουχαλάκης στο 66′ έκανε το 4-0, ο Καρμόνα μείωσε στο 75′ σε 4-1, με τον Γκάρι Ροντρίγκεζ να διαμορφώνει το τελικό 5-1 στο 84′.

Ο Ολυμπιακός έμεινε 1ος με 65 βαθμούς, ενώ η ομάδα του πρώην τεχνικού της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς, αλλά και του Χουάν Μουνάφο που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανθρακικού, έμεινε στην 6η θέση με 35 βαθμούς, στη μάχη που δίνει για τα πλέι οφ.