Γ’ Εθνική: Νίκησε την Πλαγιά, την βροχή και τον βούρκο ο Ορφέας Ξάνθης και ονειρεύεται…

Την δεύτερη νίκη στην αχίλλειο φετινή φτέρνα του, την έδρα του πήρε ο Ορφέας Ξάνθης επικρατώντας στον πρώτο τελικό από τους επόμενους 5 που ακολουθούν, της Αναγέννησης Πλαγιάς με 2-1 και μείωσε την διαφορά από την παραμονή στους 4 βαθμούς, αφού υστερεί σε ισοβαθμία από την Δόξα Δράμας που είναι πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Ο Ορφέας μπήκε καταπληκτικά στο πρωτο πεντάλεπτο, στο 2′ είχε μεγαλη ευκαιρία σε σουτ του Μελισσόπουλου που πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι σε σέντρα του Κατρανίτσα και στο 5′ σε μπαλιά του Μαυροπουλου, ο Κουκουριγκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον έμπειρο Παπαδοπουλο. Στο 15′ θα ζητήσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουκουρίγκου μετά από ωραία ενεργεια και πάσα του Μαυρόπουλου, ενώ ένα δίλεπτο αργότερα στο 17′ ωραιο σουτ του Πασχαλάκη από αριστερά θα διώξει ο Παπαδόπουλος. Στο 20′ σε ωραία σέντρα του Πασχαλάκη ο Λαζος Παπαδοπουλος ήταν άτυχος και σημάδεψε με το κεφάλι το οριζόντιο δοκάρι, με την μπάλα να σκάει κάτω εκτός γραμμής, να καταλήγει και πάλι στον ίδιο με την νεα κεφαλιά να περνά αουτ. Στο 25′ συρτό σουτ του Μαυροπουλου εκτός περιοχής δεν ανησυχεί τον Παπαδοπουλο, ενώ στο 30′ χάνεται τρομερή ευκαιρία για τους Ξανθιωτες όταν σε καταπληκτικό ένα δυο Γκασιμπαγιασίδη με Κουκουρίγκο ο δεύτερος από καλή θέση σούταρε μόλις άουτ. Στο 36′ ωραιο απευθείας μακρινό φάουλ του Τορομανιδη θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Παπαδοπουλος. Στο 41′ επιτέλους είχαμε το γκολ με τον Τορομανίδη να βρίσκει τον Πασχαλάκη που από αρκετά πλαγιά απέφυγε τον αντίπαλο του και με συρτό δυνατό σουτ έκανε το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ μερους οι ομάδες αλλαξαν φανέλες, η βροχή δυνάμωσε το γήπεδο έγινε βούρκος, αλλά με την σέντρα μετά από ωραία ενέργεια του Γκασιμπαγιαζίδη και δυνατό σουτ, ο Παπαδόπουλος έδιωξε την μπάλα που κόλλησε στην λάσπη και ο Κουκουρίγκος από κοντά έκανε το 2-0. Στο 49′ η Πλαγια απείλησε σε μια περίεργη φάση και κόντρα του Γρηγοριαδη που πέρασε μολις αουτ, για να έρθει το γκολ της ομάδας του Κιλκίς στο 55′ με κεφαλιά του Πολυζά από σέντρα του Παντελιαδη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση σε ένα γήπεδο βούρκο που χειροτέρευε συνεχως και στο 88’ειχαν ένα σουτ με τον Πολυζα που πέρασε μόλις αουτ, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι στο 90′ με τον Κεζικιδη σε μια δύσκολη φάση που εάν έγινε ανατροπή πρέπει να ήταν εκτός περιοχής, με τον διαιτητή Τικόζογλου να δείχνει συνέχεια στον αγώνα.

Το τελίκό 2-1 έφερε τον Ορφέα στρους 18 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα θα πάει στην Χρυσούπολη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νέστο του δικού του παιδιού Κυριακου Κετσιεμενίδη. Από την άλλη η ομάδα της Αναγέννησης Πλαγιάς παρέμεινε στους 14 βαθμούς και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πρέπει να ελπίζει σε ένα θαύμα για την παραμονή της (φώτο xanthi-sport).

Την αναμέτρηση διεύθυναν οι Θεσσαλονικείς Τικόζογλου, Αγγελόπουλος και Λαζαρίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Μανιάς, Χατζήπαπας, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης (75′ Σουκρήογλου), Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος (91′ Ιωαννίδης), Τορομανίδης, Πασχαλάκης (75′ Οδ. Γεωργιάδης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΛΑΓΙΑΣ: Δ. Παπαδόπουλος, Φασουλάκος, Κουτσουρίδης, Πολυζάς, Νιζάμης, Τ. Παπαδόπουλος, Γιώργης (54′ Ορφανίδης), Κωνσταντινίδης (54′ Κεζικίδης), Γρηγοριάδης, Παντελιάδης, Παρπουτσής