Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση του ΑΟ Ξάνθη με τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας (20:00, LIVE ThrakiSportS)

Ο ΑΟ Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Θεσπρωτό στο ΔΑΚ Ηγουμενίτσας για την 20η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Super League 2.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα από χρήσιμα στοιχεία για να παρακολουθήσετε διαβασμένοι την αναμέτρηση.

1. Να χτίσει σερί νικών θέλει και χρειάζεται ο ΑΟΞ μετά την επιστροφή σε αυτές επί του Πιερικού την περασμένη εβδομάδα, που ήταν και η πρώτη του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Super League 2. Το μεγαλύτερο σερί της Ξανθιώτικης ομάδας φέτος ήταν 8 νίκες και έλαβε τέλος με την ήττα από τη Βέροια στα Πηγάδια.

2. Στις νίκες επέστρεψε και ο Θεσπρωτός με αντίπαλο επίσης τον Πιερικό, αλλά στο εμβόλιμο ματς που είχαν την Τετάρτη που μας πέρασε, και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των 6 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

3. Η Ξανθη ξεκουράστηκε την Τεταρτη και προ ολίγων ημερών, έγινε γνωστό πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει και πάλι ρεπό, αφού το εξ’αναβολής παιχνίδι της με τον Ηρακλή τελικά δεν ορίστηκε, λόγω του ότι ο «Γηραιός» έχει άλλα εξ’αναβολής που προηγούνται.

4. Κάθε ματς είναι τελικός για την Ξάνθη πλέον, όπως και το σημερινό, αφού βρίσκεται στο -10 (με ένα παιχνίδι λιγότερο) από την κορυφή και τη Βέροια που έχει 42 βαθμούς, αλλά και -7 (με δύο λιγότερα παιχνίδια από την δεύτερη ΑΕΛ, που κέρδισε χθες Σάββατο με 2-1 και τον Ολυμπιακό Β.

5. Με σημαντικές απουσίες εντεκαδάτων παικτών ανακοινώθηκε η αποστολή του ΑΟΞ που ταξίδεψε στην Ηγουμενίτσα για το σημερινό παιχνίδι. Απουσίες που δυσκολεύουν το έργο του Ζόραν Βούλιτς σε άμυνα, αλλά και επίθεση.

6. Με επιστροφές, αλλά και απουσίες επίσης και η αποστολή του Θεσπρωτού, με τον προπονητή του Χουάν Ραμόν Ρότσα να υπολογίζει στους Σαραντίδη, Κωνσταντίνου, Βασιλάκη που αποθεραπεύτηκαν, αλλά και στους Βαλέντε, Ντ’αλέσιο που εξέτισαν τις τιμωρίες τους. Στον αντίποδα, δεν συμπεριλήφθηκαν οι Μπίκας, Κολτσίδας, Πούφλης και Πατσέκο που είτε είναι τραυματίες, είτε δεν αποθεραπεύθηκαν πλήρως.

7. Ο Χουαν Ραμόν Ρότσα, έχει διατελέσει στις αρχές του τρέχοντος αιώνα προπονητής και στον ΑΟΞ αλλά μόλις για… 39 ημέρες (θυμηθείτε το σχετικό θέμα με ένα κλικ ΕΔΩ).

8. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ιδιοκτήτης του σημερινού αντιπάλου του ΑΟΞ είναι ένας Εβρίτης (πλέον και με τη σφραγίδα της ΕΕΑ), ο Γιώργος Αραμπατζάκης. Θεωρητικά ο Γιώργος Αραμπατζάκης διοικεί καιρό την ομάδα, αλλά πλέον είναι και στην ουσία και με κάθε επισημότητα μεγαλομέτοχος του Θεσπρωτού.

9. Το παιχνίδι του ΑΟΞ με τον Θεσπρωτό αποτελεί ένα επιπλέον ματς της ομάδας της Θράκης το οποίο θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά σήμερα το βράδυ από την ΕΡΤ 3. Γενικά, είναι εμπορική η ομάδα της Ξάνθης και μεταδίδονται πλέον ταπιο πολά παιχνίδια της.

10. Πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης σήμερα θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος, με πρώτο βοηθό τον Δημήτρη Νατσιόπουλο και δεύτερο τον Νικόλαο Τσιλίκα, δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ εδώ. Το ματς ξεκινά στις 20:00 το βράδυ.

11. Πιο πριν όμως έχει τα υπολοιπα ματς αυτής της αγωνιστικής, με την ΑΕΛ, ομάδα που αποτελεί αντίπαλο του ΑΟΞ στη μάχη για την άνοδο να κερδίζει το Σαββατο με 2-1 τον Ολυμπιακο Β’ και την Βέροια που αμφότεροι κυνηγανε να μην παιζει, αφου αναβλήθηκε η αναμέτρηση της με τον Ολυμπιακο Βολου. Τα αλλλα ματς της αγωνιστικης ξεκινανε στις 14:45 και ειναι Τρικαλα – Πανσερραϊκος, ΠΑΟΚ Β- Ηρακλης, Νικη Βολου – Απολλων Ποντου, Αλμωπος – Αναγεννηση Καρδιτσας και Καβαλα – Πιερικος.