Παρελθόν από τον Άρη μαζί με τον Μάντζιο ο «δάσκαλος» των Πασχαλάκη, Αθανασιάδη, Τσιντώτα, Σιαμπάνη, Γιάννης Πλαβούκος

Την μοίρα των προπονητών έχουν συνήθως και οι συνεργάτες τους και έτσι παρελθόν από Άρη στην δεύτερή του θητεία στην ομάδα, μαζί με τον Άκη Μάντζιο αποτελεί μετά από σχεδόν μια διετία και ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Πανθρακικού Γιάννης Πλαβούκος.

Ο Γιάννης Πλαβούκος γεννήθηκε 18 Φεβρουαρίου 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε τερματοφύλακας σε Αχαρναϊκό, Ρόδο, Θρασύβουλο, ενώ ασχολείται επαγγελματικά με την προπόνηση τερματοφυλάκων από το 1999. Η αρχή σαν προπονητής τερματοφυλάκων έγινε στον Θρασύβουλο, ακολούθησαν Καβάλα, Άρης, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Πανθρακικός και Λεβαδειακός. Ο Γιάννης Πλαβούκος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους τερματοφύλακες όπως οι: Διούδης, Βελλίδης, Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Ανέστης, Τσιντώτας και ο Σιαμπάνης μια διετία στον Άρη.

Ο νυν τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Πασχαλάκης μάλιστα έχει αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια προς το πρόσωπο, λέγοντας παλαιότερα σε δηλώσεις του πως ήταν ο προπονητής που τον έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, όταν ο Πλαβούκος τον εμπιστεύθηκε και εισηγήθηκε την απόκτηση του από τον Πανθρακικό, όταν τον πήρε από τα αζήτητα και τον βοήθησε να φτάσει ψηλά.

Όντας για πολλά χρόνια συνεργάτης του Άκη Μάντζιου, έχουν συνεργαστεί σε πολλούς συλλόγους της Super League, ανάμεσα τους βεβαίως και ο Πανθρακικός τη σεζόν 2013-2014 (με τον Πλαβούκο βέβαια να παραμένει στην Κομοτηνή για έναν ακόμη χρόνο τότε).

Πιο συγκεκριμένα έχει εργαστεί σε Πανιώνιο, Πανθρακικό, Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Καβάλα και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στον Άρη είχε συνεργαστεί με τον Σάκη Τσιώλη το 2011. Στην θέση του προσωρινά στον Άρη επιστρέφει ως προπονητής τερματοφυλακων ο παλιός τερματοφύλακας της ομάδας, Γιώργος Καντιμοίρης.