«Βόμβα» εξ Αυστραλίας: Οι εκκαθαριστές ξεκίνησαν την εκποίηση της περιουσίας του Πάπας – Τι θα γίνει με την Ξάνθη

Πριν συμπληρωθουν 48 ωρες από την ανακουφιστική για την Ξάνθη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σε σχεση με το νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ, σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώθηκε ότι ο Μπιλ Πάπας παραμένει ο βασικός της ιδιοκτήτης, ένα νέο δημοσίευμα από την Αυστραλία έρχεται να προκαλέσει νέους πονοκεφάλους και ανασφάλεια στην ομάδα της Θράκης.

Σύμφωνα με αυτό, οι εκκαθαριστές έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται (και με την σφραγίδα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού πλέον) και η ΠΑΕ Ξάνθη.

Σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα του Weekend Australian (έγινε γνωστό από αργά το βράδυ του Σαββάτου ώρα Ελλάδος, λόγω και της διαφοράς της ώρας, ωστόσο στο ThrakiSportS επελέγη να παρουσιαστεί μετά τον αγώνα του ΑΟΞ με τον Πιερικό για ευνόητους λόγους), ήδη οι εκκαθαριστές έλαβαν προσφορές για ένα πολυτελές συγκρότημα εξοχικών κατοικιών με επτά κλίνες, το οποίο όποιος επιθυμεί να το ενοικιάσει για διακοπές πληρώνει 5.000 δολάρια την βραδιά, εξαφαλίζοντας έτσι σύμφωνα με εκτιμήσεις 13,5 εκατ. δολάρια. Μια δεύτερη βίλα πρόκειται να βγει στο σφυρί από τους εκκαθαριστές με ελπίδα ότι θα πιάσει άλλα 9 εκατ. δολάρια, ενώ επίσης έχουν πουλήσει ήδη την πολυτελή κατοικία του στο Σίδνεϊ με τέσσερα υπνοδωμάτια έναντι ποσού περίπου 4,4 εκατ. δολαρίων.

Ενώ ωστόσο όλα αυτά αφορούν περιουσία του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία που εκποιείται από τους εκκαθαριστές που έχουν αναλάβει κατόπιν δικαστικής εντολής, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η τράπεζα Westpac εξασφάλισε την άδεια να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες στην Ελλάδα για να θέσει σε ισχύ τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Πάπας και σε χώρες του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει οτι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ανάμεσα σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι και η ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ισχυρίστηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας πέρυσι ότι πούλησε τις μετοχές του στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της θρακιώτικης ΠΑΕ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι ο Πάπας αυτήν την περίοδο μένει στην Ελλάδα με την φίλη του Λουίζα Αγκοστίνο και οτι έφυγε από την Αυστραλία όταν η αυστραλιανή τράπεζα Westpac αλλά και οι τράπεζες Societe Generale της Γαλλίας και Sumitomo της Ιαπωνίας ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες αστικής φύσεως σε βάρος του, κατηγορώντας τον ότι η εταιρεία του Forum Finance τις εξαπάτησε και απέσπασε παρανόμως και με δόλιο τρόπο κεφάλαια ύψους 400 εκατ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται ακόμα οτι πέρυσι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Μπιλ Πάπας για παραβίαση των κανόνων παγώματος των περιουσιακών του στοιχείων, ενώ προστίθεται ότι ανάμεσα στα εν Ελλάδι περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη της Ξάνθης είναι και δυο πολυτελή διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως συνέβη και με όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Αυστραλίας, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά του Μπιλ Πάπας ή κάποιου νομικού εκπροσώπου του στην Ελλάδα. Ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν έχει ισχυριστεί σε συνεργάτη του ThrakiSportS ότι όλα αυτά που δημοσιεύονται στην Αυστραλία είναι ψέματα και θα μιλήσει για όσα του αποδίδονται όταν κρίνει ο ίδιος και οι συνεργατες του ότι πρέπει να το πράξει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.