Ξεχώρισε και στα ψηλά εμπόδια στην πρώτη της συμμετοχή ως… γυναίκα στο ΣΕΦ η 16χρονη Νικολέτα Αντωνιάδη

Η 16χρονη Νικολέτα-Μαρία Αντωνιάδη που αποτελεί το παιδί-θαύμα του ελληνικού στίβου από το Διδυμότειχο, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα ψηλά εμπόδια των 60μ και έδειξε πως μπορεί να σταθεί και στην κατηγορία των γυναικών.

Η νεαρή Εβρίτισσα που έχει από την περασμένη εβδομάδα στα 8.52 ατομικό ρεκόρ (και πανελλήνιο κορασίδων) στα εμπόδια των 76,2 εκατοστών, δοκίμασε για πρώτη φορά το απόγευμα του Σαββάτου στα γυναικεία (84 εκατοστά το ύψος), επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ThrakiSportS την Παρασκευή. Το σημαντικό όμως είναι ότι στην πρώτη της αυτή συμμετοχή σαν γυναίκα τα πήγε περίφημα, αν και χρειάστηκε να εκκινήσει δύο φορές.

Στην πρώτη σειρά που τοποθετήθηκε να αγωνιστεί, χτύπησε στο πρώτο εμπόδιο και έπεσε. Ωστόσο μπήκε εκτός συναγωνισμού στη δεύτερη σειρά καθώς ταξίδεψε από το Διδυμότειχο για να αγωνιστεί και όπως έχει αναδείξει σε πολλά ρεπορτάζ του το ThrakiSportS, δεν έχει πολλές ευκαιρίες για αγώνες (ούτε καλά καλά για σωστές προπονησεις). Ξεπέρασε το άγχος της και έτρεξε σε 8.60 καταγράφοντας το πρώτο της ατομικό ρεκόρ στα γυναικεία εμπόδια.

«Περίμενα ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα, αλλά επειδή με έφερε μπροστά το πρώτο το εμπόδιο, το έριξα και έχασα το ρυθμό μου, οπότε ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές που με άφησαν να ξανατρέξω άλλη μια κούρσα αν και αρκετά αγχωμένη. Αλλά έχουμε κι άλλους αγώνες μπροστά μας», δήλωσε στο Sportsfeed η νεαρή εμποδίστρια (από το οποίο και η σημερινή της φωτο), η οποία επιδιώκει κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ, με δεδομένο ότι διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην ηλικία της.

«Αν με πάρουν στην ομάδα για το Βαλκανικό Κ20 θα φύγω την άλλη εβδομάδα για τον επόμενο μου αγώνα. Θέλω να πετύχω κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό Κ18 στην Ιερουσαλήμ, έχουμε και τα πανελλήνια, έχουμε αρκετούς αγώνες. αρκεί να είμαστε υγιείς», κατέληξε στις δηλώσεις της η Αντωνιάδη.