Έγινε No2 στον κόσμο χωρίς καν να μπορεί να κάνει σωστή προπόνηση η Νικολέτα Αντωνιάδη από το Διδυμότειχο

Το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ για το 2022, σημειώθηκε από τη Νικολέτα – Μαρία Αντωνιάδη, εντυπωσιάζοντας στα 60μ εμπόδια των κορασίδων. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η 16χρονη Εβρίτισσα είναι Νο2 στον κόσμο, χωρίς να έχει το πιο βασικό. Χώρο να προπονείται.

Το περασμένο Σάββατο (29/2) η Αντωνιάδη αγωνίστηκε στην ημερίδα κλειστού στίβου στους Αμπελοκήπους της Θεσσαλονίκης, όπου έκανε μια πολύ καλή αρχή με 8.52 και την 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 60μ με εμπόδια, που αποτελεί ταυτόχρονα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην ηλικιακή αυτή κατηγορία έστω και αν η ίδια δεν έμεινε ευχαριστημένη, όπως αναφέρθηκε ήδη από το περασμένο Σάββατο στο σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS.

Οι συνθήκες για την ίδια δεν ήταν οι καλύτερες, καθώς έφτασε την ίδια μέρα από το Διδυμότειχο στην Θεσσαλονίκη και δεν υπήρχε χρόνος για ένα καλό ζέσταμα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι βλέψεις για μια γρηγορότερη επίδοση. Η ίδια δήλωσε στο Sportsfeed, που ποραγματοποίησε σχετικό αφιέρωμα για την Εβρίτισσα εμποδίστρια: «Λόγω της αλλαγής του προγράμματος που ενημερωθήκαμε για αυτήν το πρωί της ημέρας του αγώνα, μας άλλαξε το πλάνο και αργήσαμε να φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη. Έτσι δεν πρόλαβα να είμαι στην κατάλληλη κατάσταση για μένα. Πιστεύω πως με καλύτερες συνθήκες εάν ξανά έτρεχα στα 60μ εμπόδια Κ18 θα μπορούσε να έρθει ένα καλύτερο αποτέλεσμα». Ακόμα συμπλήρωσε ότι: «Πιστεύω πως ένας αρκετά καλύτερος χρόνος θα είναι εφικτός. Το ποιος θα είναι αυτός θα φανεί με τους αγώνες που θα έρθουν».

Ο ελαστικός τάπητας συνεχίζει να απουσιάζει από το γήπεδο του Διδυμότειχου, με την αθλήτρια του Θανάση Τσιτσιμάκα να είναι αναγκασμένη να πηγαίνει μέχρι την Αλεξανδρούπολη για να προπονηθεί. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, ειδικά όταν πλησιάζει η αγωνιστική σεζόν αναγκαζόμαστε μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα να πηγαίνουμε για προπόνηση στην Αλεξανδρούπολη λόγω έλλειψης ελαστικού τάπητα στο Διδυμότειχο κάτι που εκτός από χρονοβόρο είναι και κοστοβόρο και ευτυχώς τα έξοδα τα καλύπτει ο σύλλογός μου (Μυρμιδόνες Διδυμότειχου). Ο προπονητής μου έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον δήμαρχο για το θέμα αυτό και ίσως μας βοηθήσει πλέον οικονομικά αφού για την επισκευή του γηπέδου συνεχώς μας λένε πως έχουν ξεκινήσει ενέργειες για τον ελαστικό τάπητα. Αρχικά ήταν να φτιαχτεί πέρυσι χωρίς να πραγματοποιήθει στην τελική και φέτος μας είπαν πως την άνοιξη θα είναι έτοιμο, οπότε θα ελπίζουμε για ακόμα μια χρονιά».

Μέσα στα σχέδια της Νικολέτας – Μαρίας Αντωνιάδη, αν όλα πάνε καλά και έχει την υγεία της, είναι η συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, παρά την αλλαγή ύψους των εμποδίων (λόγω ηλικιακής κατηγορίας) και αν επιλεχθεί από την Εθνική Ομάδα θα αγωνιστεί στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20, αν και μόλις 16 ετών. Για το Σάββατο το όνομά της περιλαμβάνεται και στις λίστες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ημερίδα κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά είναι αμφίβολο αν θα κατέβει στην Αθήνα για αυτούς τους αγώνες λόγω του υψηλού κόστους.