Πρόταση Κεχαγιά να διακοπεί το πρωτάθλημα για 15 ημέρες! «Όταν γύρισαν κάποιοι παίκτες είχαν αναπνευστικά προβλήματα»

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού και πως προετοιμάζει την ομάδα για το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β μίλησε ο Νίκος Κεχαγιάς.

Ο προπονητής του ΑΟΞ παραχώρησε δηλώσεις στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Θράκη» και μεταξύ άλων πρότεινε να διακοπεί για 10-15 μέρες το πρωτάθλημα.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι κάποιοι παίκτες της Ξάνθης που νόσησαν, είχαν αναπνευστικά προβλήματα όταν επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Κεχαγιά:

Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό και για εμάς που κάνουμε την προπόνηση αλλά και για τα παιδιά, διότι άλλον προγραμματισμό κάνουμε και αλλιώς έρχονται τα πράγματα. Πάμε μέρα με την ημέρα. Δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε την μια αγωνιστική ή αν θα παίξουμε την επόμενη. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες, διότι αυτές είναι.
Έχουμε και εμείς τα προβλήματά μας, αλλά κάνουμε κανονικά τις προπονήσεις και προετοιμαζόμαστε κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε την προπόνησή μας και να μην προετοιμαστούμε για το παιχνίδι.
Και εμείς έχουμε κρούσματα στην ομάδα μας, αλλά κάνουμε και τα τεστ.
Κατ΄ εμέ, θα έπρεπε να πάρουν απόφαση για μια αναβολή 10-15 μέρες (δυο αγωνιστικές) για να ηρεμήσουν – εάν μπορέσουν να ηρεμήσουν- λίγο τα πράγματα, ώστε να μπορέσουν να ανασυνταχθούν οι ομάδες. Διότι δεν είναι το ότι ένας παίκτης νοσεί για 10 μέρες (για παράδειγμα). Είναι και οι προπονήσεις που χάνει και το πώς θα επανέλθει.
Είναι όλα δύσκολα. Δεν είναι τόσο απλό. Πως θα επανέλθει ένας ποδοσφαιριστής; Και αν υπάρχουν πολλά κρούσματα, δημιουργούνται μεγάλες ανισορροπίες στις ομάδες.
Εμάς μας έχουν τύχει κρούσματα (άλλα παιδιά λιγότερο, άλλα περισσότερο) αλλά και το θέμα είναι ότι και αναπνευστικά – όταν γύρισαν – κάποιοι ποδοσφαιριστές, είχαν προβλήματα.
Αυτήν την στιγμή (σ.σ. χθες Τετάρτη) αναβλήθηκαν 15 από τα 16 παιχνίδια, λόγω κορωνοϊού, άρα υπάρχουν πολλά κρούσματα και όλοι αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να επανέλθουν.