Τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια έπιασε τον Σταυρό στην Ξάνθη ο πρωταθλητής στα μαχητικά σπορ Ηλίας Μποζίδης

Ενας άνθρωπος του αθλητισμού έπιασε τον Τίμιο Σταυρό (και) στην Ξάνθη, όπου η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στις 11.00 το πρωί στη γέφυρα του Κόσυνθου Ποταμού με τήρηση όσο γινόταν των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο λόγος για τον Ηλία Μποζίδη που αν και μένει πλέον μόνιμα στη Γερμανία, έρχεται κάθε χρόνο για τις γιορτές στην Ξάνθη και μάλιστα είναι ο νικητής που πιάνει τον Σταυρό στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες χρονιές. Φέτος πάντως δεν χρειαστηκε να κουραστει πολύ, αφού σχεδόν πήγε επάνω του!

Ο Μποζίδης ασχολείται με την πυγμαχία, τις σημαντικότερες επιτυχίες ωστόσο στην αθλητική του καριέρα τις είχε ως πρωταθλητής του Μιρμάνη Ξάνθης στο τζούντο. Ο μητροπολίτης Παντελεήμων του ευχήθηκε υγεία, ομόνοια και καλή πρόοδο στην ζωή του (οι δυο τους εικονίζονται διπλα – δίπλα στην φωτογραφία του thraki.org.gr).

Συνολικά πέντε ήταν οι βουτηχτές στον Κόσυνθο όπου με λαμπρότητα, αρκετό κόσμο και με σύμμαχο τον καλό καιρό, τελέσθηκε η τελετή του αγιασμού στην Ξάνθη πριν ο μητροπολίτης κατευθυνθεί προς Άβδηρα και Πόρτο Λάγος.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης, μίλησε στους Ξανθιώτες για τον συμβολισμό των Θεοφανείων ή των «Φώτων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «έχουμε ανάγκη τον Φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος για να διακρίνουμε ποιο είναι το καλό στη ζωή μας, ποιο είναι το συμφέρον στην ζωή μας».

Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Εμμανουήλ Τσέπελης με την γραμματέα του Δήμου Ξάνθης και μέχρι πρόσφατα μέλος στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη Σοφία Ψωμά, οι βουλευτής Ξάνθης Σπύρος τσιλιγγίρης και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, αντιδήμαρχοι και λοιποί αυτοδιοικητικοί.