Νυν μπασκετμπολίστας με παρελθόν σε ΚΟΚ και ΓΑΣ έπιασε τον Σταυρό στη Μαρώνεια και τιμάται από τον Πόντο Θρυλορίου

Επτά συνολικά κολυμβητές αψήφησαν τον κρύο και βούτηξαν προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό στην Μαρώνεια αλλά ο 20χρονος Κωνσταντίνος Μαργαρίτης ήταν αυτός που κατάφερε να τον πιάσει πρώτος.

Πρόκειται για πρώην κολυμβητή του ΚΟΚ και του ΓΑΣ Κομοτηνή (των ομάδων από τις οποίες κατόπιν συγχώνευσης προέκυψε η ΝΕΡΟ), ο οποίος ωστόσο ασχολείται και με το μπάσκετ και αυτήν την περίοδο μάλιστα αγωνίζεται στην ομάδα Ελλίμεια Κοζάνης όπου σπουδάζει, ομάδα στο Α’ Τοπικό της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Μαργαρίτης κατάγεται από το Θρυλόριο, με τον πατέρα του να έχει αγωνιστεί στην ομάδα του χωριού και τον Πόντο Θρυλορίου να ανακοινώνει ότι θα τον τιμήσει. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε: «Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης ένα παλικάρι από το Θρυλόριο είναι ο ευλογημένος νέος που συνεχίζοντας την πατροπαράδοτη θρησκευτική παράδοση έπιασε σήμερα τον Σταυρό βουτώντας στα παγωμένα νερά της θάλασσας της Ροδόπης. Ο σύλλογος μας σεβόμενος τις αξίες της θρησκείας μας θα τον τιμήσει στον ερχόμενο αγώνα με την Δόξα Γρατινής καθώς ο ίδιος τίμησε το Θρυλόριο!! Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε».

Προηγούμενως τελέστηκε  λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος έκανε την ρίψη του τίμιου σταυρού. Παρόντες στην τελετή και στην Μαρώνεια ήταν οι βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και παρατηρητής διατησίας της Super League Μανώλης Ταπαντζάς και πολλοί άλλοι αυτοδιοικητικοί.