Super League 2: «Καταιγίδα» με πεντάρα στα Πηγάδια! Τρία γκολ σε έξι λεπτά και τρίποντο-κορυφή της Ξάνθης κόντρα στα Τρίκαλα!

Απολαυστικός ήταν στα Πηγάδια ο ΑΟΞ που διέσυρε με 5-0 τα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Super League 2.

Παρ’ ότι στο πρώτο τέταρτο το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο, ο ΑΟΞ κράτησε το… καλό για το τέλος, με τρία γκολ σε έξι λεπτά λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο 37′ ο Τσέλιος έκανε τη σέντρα και ο Πλατέλλας με ωραίο δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Σεντουρίον άνοιξε το σκορ, ξεκλειδώνοντας την αντίπαλη άμυνα για την συνέχεια που ήταν… εντυπωσιακή.

Δύο λεπτά μετά η Ξάνθη έφτασε στο 2-0, με τον Πλατέλλα να γίνεται από σκόρερ δημιουργός και να σερβίρει το γκολ στον Ιμπραΐμι, με τον Σκοπιανό να λέει «ευχαριστώ πολύ» και με ωραία κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη δεν έμεινε εκεί, αφού πήγε στα αποδυτήρια με το εντυπωσιακό 3-0, με τον Τσέλιο να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής τον Σεντουριόν και τους φιλοξενούμενους να τα έχουν χαμένα.

Στο β΄μέρος έπεσε ο ρυθμός, με τα Τρίκαλα να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 60′, αλλά τον Ίτσο να έχει την απάντηση στο κοντινό σουτ του Κουσκουνά.

Στην επόμενη φάση ο Ιμπραΐμι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Πολύ θετικός ο σέντερ φορ της Ξάνθης που έκανε… μουδιασμένη εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ με χαμένο πέναλτι και αλλαγή στο ημίχρονο, αλλά επέστρεψε δυναμικά με δύο γκολ κόντρα στα Τρίκαλα.

Το τελικό 5-0 υπέγραψε ο Βιθέντε στο φινάλε, με εξαιρετικό πλασέ στο παραθυράκι του Σεντουριόν, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της μεγαλύτερης φετινής νίκης του ΑΟΞ.

Μετά την ευρεία επικράτηση και το σερί του Νίκου Κεχαγιά από τότε που ανέλαβε μετά την πρεμιέρα, η Ξάνθη θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή, ενώ παράλληλα θα προετοιμαστεί με την ψυχολογία στα ύψη για το εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ στις 29/12.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Βρέσκας (Μηνούδης – Βρούζος) της ΕΠΣ Πιερίας και 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Θεοχάρης (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Ίτσο, Πολίμος (85′ Δεληγιαννίδης), Μπάτζιος, Φαζός, Τζανακάκης, Θυμιάνης (67′ Δόρης), Βιθέντε, Γκινσάρι (77′ Μονρόουζ), Πλατέλλας (85′ Δημητριάδης Τ.), Τσέλιος, Ιμπραΐμι (67′ Διαμαντόπουλος). 

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Αμπέντε): Σεντουριάν, Ριζογιάννης, Αουντίνο (46′ Μπαξεβάνος), Κουσκουνάς, Χειρίτραντας, Σανδραβέλης (87′ Μανίσογλου), Ντιαλοσί, Παρέδες (46′ Πέλκας), Ρεκίν (46′ Ευθυμίου), Νιάρος (77′ Κεχαγιάς), Ελευθεριάδης.