Super League 2: Και τώρα πιάστε την! Μεγάλο διπλό κορυφής της Ξάνθης μέσα στον ΠΑΟΚ Β’!

Την νίκη με 0-1 πανηγύρισε η Ξάνθη στο γήπεδο του Μακεδονικού κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Super League 2.

H Ξάνθη ήταν ανώτερη σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3′, όταν ο Θυμιάνης έκανε το σουτ από το όριο της περιοχής, ο Ταλιχμανίδης απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Γκινσάρι πήρε το ριμπάουντ από κοντά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 11′ μάλιστα ο Ιμπραΐμι κέρδισε το πέναλτι από τον Σαλαμούρα και ανέλαβε την εκτέλεση ο ίδιος, στέλνοντας τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων, σπαταλώντας την χρυσή ευκαιρία για το 0-2.

Ο ΑΟΞ ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, αλλά του έλλειπε η τελική προσπάθεια που θα έκανε το έργο ευκολότερο και… λιγότερο αγχωτικό ως αναφορά την υπόθεση τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ Β’ σπατάλησε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 77′, όταν ο Ίτσο με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 0-1 στο σουτ του Πανίδη και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της Ξάνθης που βρέθηκαν στο γήπεδο της Ευκαρπίας.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ξάνθη ανέβηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ολυμπιακού Β’ με τη Βέροια στο γήπεδο της Καισαριανής, με την ομάδα της Ημαθίας να μένει στην 2η θέση με 18 και αγώνα παραπάνω.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης με α’ βοηθό τον Κωνσταντίνο Βρούζο, β’ βοηθό τον Γιάννη Μηνούδη της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας).

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης (46′ Κουλούρης), Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Ουεντραόγκο, Σαλαμούρας (74′ Γρόσδης), Χατζηστραβός (87′ Φασίδης), Τάχατος, Τζίμας (67′ Μελετίδης), Γκορντετζιάνι (67′ Πανίδης). 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Ίτσο, Μπάτζιος, Φαζός, Τζανακάκης (70′ Δεληγιαννίδης), Πολίμος, Θυμιάνης, Βιθέντε (70′ Δόρης), Μονροόουζ (62′ Πλατέλλας), Τσέλιος, Γκινσάρι (87′ Παπάζογλου), Ιμπραΐμι (46′ Διαμαντόπουλος).