Α2 Γυναικών: Έχασε από τον πρωταθλητή Άρη Νίκαιας στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός αλλά… δεν χάνει τα μπαράζ ανόδου

Ασφαλιστική δικλείδα στον τίτλο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών έβαλε το Σαββατοκύριακο ο ΑΟ Άρης 2006 στο προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Πέτυχε και δεύτερη νίκη κι έπειτα από έξι αγωνιστικές διατήρησε απόσταση ασφαλείας. Είναι δύο βαθμούς μπροστά από την τριτη Αθηνά Μαγκουφάνας, που έχει μόνο θεωρητικές ελπίδες για την πρωτιά και έναν από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που έχει όμως αγώνα παραπάνω και δεν προλαβαίνει για την υπόθεση του τίτλου.

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με δύο ακόμα αγωνιστικές, στις 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα και με δεδομένο ότι στον 1ο γύρο η ομάδα της Βούλας είχε επιβληθεί της Αθηνάς με 3-0, έχοντας απώλεια μόνο δύο σετ, λογικά δεν χάνει την πρωτιά και την απευθείας άνοδο στην Α1 Εθνική, ακόμα κι αν υποστεί δύο ήττες και προκύψει ισοβαθμία.

Στην Α2 Γυναικών έγιναν στην Αλεξανδρούπολη η 7η και η 8η αγωνιστική. Ο Άρης 2006 είχε να δώσει ένα ματς αλλά σε αυτό ξεπέρασε τον τοπικό Εθνικό 3-1, διατηρήθηκε 1ος και αήττητος και πανηγύρισε ήδη στα social media την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου. 

Για τις θέσεις 2 και 3, που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου, έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα πλέον ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Αθηνά Μαγκουφάνας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
ΓΑΟ Πειραιά-Εθνικός Αλεξανδρούπολης      0-3
Αθηνά Μαγκουφάνας-Φοίνικες Πάτρας        3-1
Φοίνικες Πάτρας-ΓΑΟ Πειραιά          2-3
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΑΟ Άρης 2006   1-3
Ρεπό έκαναν ο ΑΟ Άρης 2006 και η ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 8 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ):
1. Άρης 2006                                12 (σε 6 αγώνες)
2. Εθνικός Αλεξανδρούπολης       11 (σε 7 αγώνες)
3. Αθηνά Μαγκουφάνας                10 (σε 6 αγώνες)
-. ΓΑΟ Πειραιά                               9 (σε 7 αγώνες)
5. Φοίνικες Πάτρας                        6 (σε 6 αγώνες)