Γ’ Εθνική: Έδειξε σφιγμό απέναντι στην Πλαγιά ο Ορφέας με μεγάλη ανατροπή στο β’ ημίχρονο και… τέσσερα δοκάρια

Μπορεί να βρέθηκε από το ημίχρονο πίσω στο σκορ ο Ορφέας Ξάνθης στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Πλαγιάς στο Δημοτικό Στάδιο Αξιούπολης του Κιλκίς, όμως η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε και έτσι κατάφερε να ισοφαρίσει και παρόλο που παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας, να δείξει σφιγμό.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα δύο τερμάτων στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, χάρη σε τέρματα του Μπαρμπουτζή στο 18′ και στο, 40′. Ωστόσο κατάφεραν να κάνουν τη… μισή ανατροπή και να ισοφαρίσουν με δυο τέρματα του Λάζαρου Παπαδόπουλου στο τελευταίο τέταρτο και συγκεκριμένα στο 78′ και στο 85′.

Μάιστα, θα μπορούσαν κάλλιστα οι Ξανθιώτες να πανηγυρίσουν την πρωτη τους νίκη, αλλά είδαν τέσσερις φορές να σταματά η μπάλα στο δοκάρι.

Η τελευταία μετά την ισοφάριση σε σουτ του Μαυρόπουλου λίγο πριν την λήξη του αγωνα, με τον Νικο Μελισσόπουλο να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ να ακυρώνεται επειδή ο επόπτης τον συνέλαβε σε θέση οφάιντ.

Τα προηγούμενα τρία δοκάρια είχαν σημειωθεί στο πρώτο ημίχρονο, σε προσπάθειες των Ιωαννίδη, Κατρανίτσα και Τορομανίδη. Κάπως έτσι ο Ορφέας τα βάζει με την τύχη του κυρίως και λίγο με την διαιτητική τριπλέτα των Κατεριάδη, Κεσίσογλου και Παπαδόπουλο της ΕΠΣ Πέλλας.

Με την ισοπαλία αυτή ο Ορφέας διατηρήθηκε στην τελευταία θέση με δύο βαθμούς και την άλλη Κυριακή θα υποδεχθεί στο ντέρμπι της ουράς τον Νέστο Χρυσούπολης, ενώ η Αναγέννηση Πλαγιάς φτάνοντας τους επτά βαθμούς είναι οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και θα υποδεχθεί σε δευτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς την Δόξα Δράμας (φωτο αρχειου).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Τολμίδης (65′ Αχμετ Κόντο), Κατρανίτσας, Κριεζής, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Ιωαννίδης.