Super League: Πήρε την ταυτότητα του Λουτσέσκου ο Μάντζιος και το διπλό στο επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας

Μεγάλη νίκη με 0-1 μέσα στην Τούμπα πέτυχε ο Άρης στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League, σε μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από την εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά σε κάθε επίθεση που έβγαζαν να δημιουργούν σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Πρώτος που απείλησε ήταν ο Άρης με ένα σουτ του Μαντσίνι στο 5ο λεπτό που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 13′ απάντησε ο ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ του Σφιντέρσκι που εξουδετέρωσε ο Κουέστα μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια. Το ματς κινούνταν στην ισορροπία και κάλλιστα οι δύο ομάδες στη συνέχεια θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει.

Πρώτα ο Άρης που απείλησε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό. Πρώτα με σουτ του Σάσα στο 16′ το οποίο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Σάσα έκλεψε τη μπάλα και ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής για να πλασάρει άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ είχε ξανά την απάντηση με φάουλ του Κούρτιτς στο 19ο λεπτό. Ο Κουέστα με τα ακροδάχτυλα ακούμπησε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει να σταματήσει στο αριστερό του δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς μέχρι εκείνο το λεπτό.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν χώρους και την επόμενη φάση να έρχεται στο 31ο λεπτό όταν ο Ντιαγέ βρέθηκε στην περιοχή από πλάγια θέση και σούταρε δυνατά για να στείλει τη μπάλα πάνω από την εστία.

Στο 38′ ο Άρης απείλησε ξανά, όταν σε μια γρήγορη μετάβαση δύο εναντίον δύο, ο Καμαρά έκανε τη σέντρα με τον Ματέο Γκαρσία να κάνει την κεφαλιά και τον Πασχαλάκη να απαντά με τεράστια επέμβαση κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Άρης ήταν πιο αποτελεσματικός. Ύστερα απο ένα κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ο Ντιαγέ κουβάλησε τη μπάλα περνώντας τρεις αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μαντσίνι στα αριστερά. Αυτός σε θέση τετ α τετ αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και έδωσε το προβάδισμα στον Άρη για το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, με κορυφαία του στιγμή την κεφαλιά του Κούρτιτς μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα.

Στο 90′ οι οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο σπάζοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν συμπλοκές και με την Αστυνομία.

Μετά από περίπου 40 λεπτά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στην άδεια πλέον Τούμπα, με την ομάδα του πρώην τεχνικού του Πανθρακικού, Άκη Μάντζιου, να παίρνει τεράστιο τρίποντο μια εβδομάδα μετά το 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.