Ηχηρό μήνυμα ΓΑΣ Κομοτηνή και Μακεδονικού κατά της Βίας των Γυναικών (+photos)

Μέσα από τον αθλητισμό δόθηκε το πρώτο μήνυμα κατά της ΒΙΑΣ υπέρ των ΓΥΝΑΙΚΩΝ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν με πλειάδα φορέων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμος Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής και η Κοιν.Σ.Ε.Π. Θράκης Κίνητρο.

Την πρωτοβουλία στήριξε η Ομάδα Μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή 1976 και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ ΓΑΣ Κομοτηνή και Α.Σ. Μακεδονικού που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο ΔΑΚ, αθλητές των δυο ομάδων, αθλήτριες του ΓΑΣ, διαιτητές και παράγοντες του αθλητισμού έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών. Πριν την έναρξη του αγώνα, φόρεσαν πορτοκαλί μπλουζάκια, χρώμα που συμβολίζει την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την έμφυλη βία, στα οποία αναγράφεται ο αριθμός 15900 όπου σε 24ωρη βάση μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος καταγγέλλοντας περιστατικό βίας.

Επίσης, στα μπλουζάκια είναι ζωγραφισμένο το σύμβολο της χειρονομίας που εκπέμπει SOS σε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας: ένα σήμα με τα δάχτυλα διπλωμένα στην παλάμη που μπορεί να σώσει ζωές, καθώς καλεί σε βοήθεια με μη λεκτικό τρόπο.

Κράτησαν πλακάτ με μηνύματα κατά της ΒΙΑΣ στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση «Καμία μόνη, καμία άλλη νεκρή». Ο Αθλητισμός της Κομοτηνής κατά της Βίας υπέρ της Ζωής.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "vous ύγιής έν σώματι ύγιει DELIVERY 00 ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 0೧ ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ aKoma? ΣΠΑΣΕ ΜΙΛΑ ΠΡΙΝ NA ΟΛΕΣ ΕΔΩ! ΤΗΝ ΕΙΝΑΙ apra! A ΤΙΣΤΙ ΣΙΩΠΗ ΙΑΙΔΕΥ KOM ΗΤη 310717"