Ανέλαβε σύμβουλος του… Τσίπρα το μέλος της ΕΕΑ που διόρισε ο Αυγενάκης στην θέση των καθηγητών του ΔΠΘ και ψήφισε υπέρ υποβιβασμού ΑΟΞ-ΠΑΟΚ

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με την νέα ομάδα των εμπειρογνωμόνων και συμβούλων του είχε την Τρίτη ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στόχος είναι οι σύμβουλοι που απαρτίζουν το think tank, να συμβάλουν ενεργά, με τις εισηγήσεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, θα μπορούν να συνεισφέρουν και στις εργασίες και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα λειτουργούν σε ομάδες εργασίας για να συμβάλουν με τις ιδέες τους σε μια σειρά από θεματικές, όπως τα «δικαιώματα και η δημοκρατική διακυβέρνηση», η «διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς», οι «εργασιακές σχέσεις και μείωση ωρών εργασίας», οι «ευρωπαϊκές πολιτικές», η «κλιματική αλλαγή», η «μετάβαση στην μετα-Covid εποχή», το «προσφυγικό/μεταναστευτικό» και «ψηφιακή μετάβαση».

O πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έφτιαξε ομάδα στενών συμβούλων. Μεταξυ αυτών «προσέλαβε» και ένα πρώην μέλος της επονομαζόμενης «Αυγενάκειας» Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εξ αυτών που ψήφισαν υπέρ του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Ηταν μάλιστα από τους ελάχιστους που πράγματι διορίστηκαν από τον Αυγενάκη. Αλλά η παρουσία του στην ΕΕΑ ξεχάστηκε στο βιογραφικό που αναφέρθηκε, σε αντίθεση πχ με την παρουσία του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΣΕ ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ η είδηση ένα αθλητικό και δη θρακιώτικο site; Εκ πρώτης όψεως σε τίποτα. Οταν ωστόσο διαβάζει κανείς τα ονόματα των προσωπικοτήτων που απαρτίζουν αυτό το think tank του Αλέξη Τσίπρα, πέφτει πάνω σε αυτό του… Νικόλαου Φαραντούρη. Μάλιστα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται από σύντομο βιογραφικό του, όπου παρουσιάζεται ως «διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ενέργειας, Μεταφορών & Ανταγωνισμού και Διευθυντής του διεθνούς διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς».

ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΚΟΜΑ που διέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται ακόμα επι λέξει τα εξής: «Έχει εργαστεί ως δικηγόρος & νομικός σύμβουλος σε υποθέσεις δικαίου ενέργειας, περιβάλλοντος και ανταγωνισμού σε Λονδίνο, Νέα Υορκη, Βρυξέλλες και Αθήνα. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών και Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής του EUROGAS, της διεθνούς ένωσης 45 ενεργειακών εταιρειών στις Βρυξέλλες».

ΤΙ… ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ το βιογραφικό αυτό; Ότι εκτός από μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Νίκος Φαραντούρης έχει διατελέσει μέλος και της… Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και μάλιστα όχι σε οποιαδήποτε περίοδο, αλλά την τελευταία διετία. Ήταν δηλαδη από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας. Για την ακρίβεια, ήταν ο ένας από τους δυο καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά που έγκαιρα είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, ότι αντικατέστησαν στην ΕΕΑ με απόφαση Αυγενάκη τους δυο καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θετοντας το ηθικό περισσότερο ζήτημα αυτης της κίνησης με δεδομένο ότι εκρεμούσε υπόθεση καταγγελίας μιας ομάδας του Πειραιά (Ολυμπιακός) εναντίον μιας ομάδας της Θράκης (ΑΟΞ).

Στην ιστορική πλέον συνεδρίαση της ΕΕΑ, που κατέληξε στην απόφαση για τον υποβιβασμό Ξάνθης και ΠΑΟΚ, ο Νίκος Φαραντούρης είχε καθίσει δίπλα στην Ειρήνη Μαρούπα. Ακολούθησε τη γνώμη της πλειοψηφίας. Αν και κανείς δεν αμφισβητεί την επιστημονική του επάρεκια, ο διορισμός του βρέθηκε στο στόχαστρο κυρίως του ΠΑΟΚ και δευτερευόντως της Ξάνθης. Κατηγορήθηκε ο διορισμός του από τον Λευτέρη Αυγενάκη αλλά το γεγονός ότι αναλαμβάνει επίσημα σύμβουλος του Τσίπρα, σε συνδυασμό ότι ο Αρκούδης παραμένει υψηλόβαθμο στέλεχος του Αθλητικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι ενδεχομένως και η «Αυγενάκειος Επιτροπή» δεν ελέγχονταν τόσο πολύ από τον Αυγενάκη

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ότι ο Νίκος Φαραντούρης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εν τέλει ψήφισαν την ανάκληση πιστοποιητικών και κατά συνέπεια τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης σε αυτήν την περίφημη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, μαζί με τον εισηγητή της υπόθεσης (που είναι επίσης δηλωμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) Ηλία Αρκούδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Τζουλάκη – τα δυο τακτικά μέλη που παραμένουν και στη νέα σύνθεση της ΕΕΑ μετά και τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ του Νίκου Φαραντούρη στην ΕΕΑ και άρα της σύνθεσης της Επιτροπής στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας είχε ελεγχθεί από του Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου είχαν προσφύγει οι ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ, όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, ενώ οι άνθρωποι του “δικεφάλου” είχαν καταγγείλει τις επαγγελματικές σχέσεις που είχε ο Φαραντούρης με το δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Τζουγανάτο κάνοντας λόγο για «άρρηκτη σχέση Τζουγανάτου – Φαραντούρη με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί  ο αρμόδιος εισαγγελέας ηλεκτρονικού εγκλήματος».

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του 2020 η ιστοσελίδα sdna είχε υποστηρίξει (και το ThrakiSportS λόγω του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος για τους θρακιώτες φιλάθλους είχε αναδημοσιεύσει) ότι ο Νίκος Φαραντούρης «έχτισε εν καιρό κρίσης υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στην Κεφαλονιά» και μάλιστα ότι «ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος φαίνεται πως έχει και τηλεοπτικές άκρες, αφού εμφανίστηκε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακό του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel (ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη), μιλώντας για το νέο του “κόσμημα”, κάνοντας δωρεάν διαφήμιση για την νέα του επιχειρηματική προσπάθεια».

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Φαραντούρη κατά βάση ο ΠΑΟΚ είχε εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση και προανήγγειλε καταγγελία στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας ότι ήταν ύποπτος ο ρόλος του και φέρνοντας το φως της δημοσιότητας κάτι συναντήσεις προ της απόφασης της ΕΕΑ που προκάλεσαν μεγάλο ντόρο αλλά και διαψεύσεις. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν που τόσο… ντόρο προκάλεσε ο διορισμός του από τον Αυγενάκη στην ΕΕΑ και η ψήφος του υπέρ του υποβιβασμού Ξάνθης και ΠΑΟΚ, εμφανίζεται πλέον επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο νέος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ το ThrakiSportS είχε αναφερθεί στην παραίτηση του Νίκου Φαραντούρη από την ΕΕΑ. Πλέον στην κατοχή μου έχει φτάσει και ένα έγγραφο που τον φέρει ήδη από τον περασμέμο Μάρτιο να εκφράζει εγγράφως προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη την μη ανανέωση της θητείας του στην ΕΕΑ, η οποία είχε ξεκινήσει μετά την παραίτηση των δύο καθηγητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και σημαδεύτηκε κυρίως από την ψήφο του υπέρ του υποβιβασμού της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ. Σας το παραθέτω μαζί με την ειλικρινή απορία μου: αυτή η περίφημη «Αυγενάκειος» Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που εν τέλει καταδίκασε σε υποβιβασμό μόνο την Ξάνθη με το -12 που της επέβαλε, αφού η απόφαση για τον ΠΑΟΚ ως γνωστόν ανετράπη στην συνέχεια με τη βοήθεια και του CAS, ήταν τελικά τόσο… ελεγχόμενη από τον Αυγενάκη όσο παρουσιάστηκε;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Αθλητάμπουρας