Μουντιάλ 2022: Νέα γκέλα της Εθνικής με αρχηγό Μάνταλο κόντρα στο Κόσοβο στο ΟΑΚΑ

Στο 1-1 έμεινε η Εθνική Ελλάδος κόντρα στο Κόσοβο στο άδειο ΟΑΚΑ στην ολοκλήρωση των προκριματικών για το Μουντιάλ του Κατάρ τον Δεκέμβρη του 2022.

Βασικός και με περιβραχιόνιο για την Εθνική ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, ενώ επίσης φανέλα βασικού πήρε και ο πρώην σέντερ μπακ της Ξάνθης Δημήτρης Γούτας.

Ως αναφορά το αγωνιστικό, ο Μπουχαλάκης είχε δοκάρι στο 10′ με δεξί σουτ έξω από την περιοχή ύστερα από εξαιρετικό στρώσιμο της μπάλας από τον Ανδρούτσο, μετους διεθνείς να δυσκολεύονται αρκετά να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων τους.

Το γκολ για την Εθνική μας ήρθε στο 44′ όταν ο Πέλκας με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μασούρα και αυτός με εξίσου ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μούριτς και σημείωσε το 1-0.

Η Ελλάδα συνέχιζε να έχει κατοχή και να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το παιχνίδι και στο 74′ ο Μούριτς κράτησε το 1-0, όταν σταμάτησε δύσκολα το σουτ του Πέλκα. Η μπάλα τιμώρησε την Εθνική η οποία έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη σε σκηνικό που θύμισε το παιχνίδι της Πρίστινα. Στο 76′ ο Ζεγκρόβα πέρασε τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας, σε σημείο που βρίσκονταν Γούτας – Χατζηδιάκος, και ο Ραχμάνι με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Σαν να μην έφτανε η ισοφάριση, οι Κοσοβάροι έφτασαν πολύ κοντά στην ανατροπή, αλλά το σουτ του Μπερίσα στο 79′ πέρασε λίγο άουτ, με το τελικό 1-1 να μένει μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.