Θρήνος για τον Θρακιώτικο αθλητισμό – «Έφυγε» από κορονοϊό αν και εμβολιασμένος ο Θεόφιλος Πυλιανίδης

Σοκ προκαλεί στην Θράκη, τον θρακιώτικο αθλητισμό αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο θάνατος του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Θεόφιλου Πυλιανίδη.

Ο Πυλιανίδης ήταν καθηγητής στίβου και μάλιστα τομεάρχης του «βασιλιά των σπορ» στο Δημοκρίτειο. Ιδιαίτερα αγαπητός στους φοιτητές του, με καταγωγή από την Ημαθία, είχε δοκιμαστεί πριν 10 χρόνια με την απώλεια της συζύγου του, με την οποία είχαν αποκτήσει έναν γιο – σήμερα 30 ετών.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες ηταν πλήρως εμβολιασμένος, νόσησε βαριά με κορονοϊό. Πριν τέσσερις μέρες διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολη και δυστυχώς το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι κατέληξε.

Η είδηση έγινε γνωστη από γκρουπ παλιών φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο facebook, όπου πέφτουν βροχή τα συλλυπητήρια μηνύματα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε από τις πρυτανικές αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Ο Θεόφιλος Πυλιανίδης ήταν πτυχιούχος της Ε.Α.Σ.Α. Θεσσαλονίκης το 1982 και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το 1994. Ήταν διευθυντής του τομέα προπονητικής στο ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ κατά τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Εκανε την διδασκαλία των αλμάτων του κλασικού αθλητισμού στην ειδικότητα του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ από το 1986, καθώς και των μαθημάτων «Επιλογή Αθλητικών Ταλέντων» και «Προπόνηση στην παιδική ηλικία». Επίσης την διδασκαλία σε μεταπτυχιακά προγράμματα από το 1996 έως σήμερα.

Έχει συγγραφή ή συμμετοχή στη συγγραφή βιβλίων και πολλών επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, αλλά και ανακοινώσεις μεγάλου αριθμού εργασιών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.

Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων. Ήταν μέλος επιστημονικών επιτροπών της ΓΓΑ και του ΣΕΓΑΣ για την υποστήριξη αθλητικών ταλέντων. Επίσης, υπήρξε αθλητής του ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης στο άλμα επί κοντώ και στην συνέχεια προπονητής αθλητών του επί κοντώ και διεθνής κριτής αγώνων στίβου. Ηταν 62 ετών.