Μεγάλη ευκαιρία για την Θράκη η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων το 2024

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοίνωσε πρόσφατα με μεγάλη χαρά την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αγοριών Κ20 (εφήβων) και την συνδιοργάνωση με την Κύπρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ17 (κορασίδων) για το 2024.

«Για το Ελληνικό Βόλεϊ είναι πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη που δείχνει για άλλη μία φορά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (C.E.V.), με την αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε η Ε.Ο.ΠΕ. για τις δύο διοργανώσεις. Μετά την ατυχία το 2020 που λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτή η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 (παίδων), η Ελλάδα επιστρέφει μετά το 1995 δυναμικά στην φιλοξενία μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Σε καθένα από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θα συμμετάσχουν 16 χώρες, με την τελική φάση των κοριτσιών Κ17 (κορασίδων) να φιλοξενείται στη Κύπρο. Το Ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τα μελλοντικά αστέρια του αθλήματος σε αγόρια και κορίτσια, ενώ σύντομα θα υπάρχουν περισσότερες ανακοινώσεις που θα αφορούν τις δύο διοργανώσεις.

Οπως γινεται αντιληπτό, η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κ20 το 2024 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Θράη που οφείλει να διεκδικήσει την φιλοξενία των αγώνων. Με την Αλεξανδρούπολη με βάση τις ανακοινώσεις να διαθέτει τότε νέο κλειστό, το παλιό να υπάρχει ακόμα προς χρήση και μάλιστα ανακαινισμένο,τις Ορεστιάδα και Ξάνθη να διαθέτουν γυμναστήριο ολυμπιακών προδιαγραφών και την Κομοτηνή να έχει τη δυνατότητα να ανακαινίσει το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στην περιοχή που αποδεδιγμένα αγαπά το άθλημα του βόλεϊ όσο καμία άλλη στην χώρα μπορεί πολύ εύκολα να φιλοξενηθεί όλη η διοργάνωση.

Μια διοργάνωση με 16 Εθνικές Ομάδες στην Θράκη θα αποτελέσει μεγάλη τονωση για την τοπική οικονομία, όπως γίνεται αντιληπτό. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαν να φανούν απτά αποτελέσματα από την πλευρά της ΕΟΠΕ στο ότι τιμά το περίφημο Μνημόνιο Συνεργασίας που πρόσφατα υπέγραψε με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, βάσει του οποίου θα έρθουν στον Έβρο μεταξύ άλλων και μεγάλες διοργανώσεις πέρα από τις Εθνικές Ομάδες για προπονήσεις, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι χωρίς κανένα κέρδος για την τοπική κοινωνία.

«Η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων ήταν ένας από τους στόχους μας. Είχαμε αναλάβει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού παίδων το 2020, δυστυχώς, όμως, λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί. Μετά την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία των Εθνικών ομάδων στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ ήρθε η ώρα η χώρα μας να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου και ο κόσμος να δει την νέα γενιά του ελληνικού βόλεϊ» σχολίασε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος.