Καθαρό το γκολ της Ξάνθης στο 86′ – Θα έστελνε το ματς στην παράταση

Η Ξάνθη παρότι βρέθηκε με 1-2 πίσω στο σκορ με τα δύο γκολ των Ντάλσιο και Τουράμ στο β΄μέρος, πέτυχε καθαρό γκολ με πλασέ του Κρητικού μέσα από την μικρή περιοχή, με την μπάλα να απομακρύνεται αφού έχει περάσει την γραμμή στο 100% όπως προβλέπει ο κανονισμός. Παρ’ όλα αυτά ο διαιτητής έδειξε χαρακτηριστικά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Είναι ένα τέρμα που έρχεται στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και κατά πάσα πιθανότητα θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση και η Ξάνθη θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση στο έξτρα μισάωρο ή ακόμα και στα πέναλτι.

Σαφώς αν υπήρχε VAR θα μετρούσε το τέρμα καθώς η μπάλα περνάει ξεκάθαρα χωρίς αμφιβολία την γραμμή, αλλά οι υπεύθυνοι έκριναν ότι δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η βοήθεια της τεχνολογίας στην 5η Φάση του θεσμού.

Νωρίτερα με το σκορ στο 1-0 οι Νικαιώτες διαμαρτύρονται για γκολ που πέτυχαν και ακυρώθηκε ως offside, απόφαση που φαίνεται λανθασμένη και αυτη από το ριπλέι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Άγγελος Αγγελάκης (ΕΠΣ Μακεδονίας) με α’ βοηθό τον Θόδωρο Τζιουβάρα (ΕΠΣ Κοζάνης) και β’ βοηθό τον Κωνσταντίνο Τσακίρη (ΕΠΣ Δράμας) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Κώστας Πουλικίδης της ΕΠΣ Δράμας και παρατηρητής ο Γιώργος Μπίκας της ΕΠΣ Χαλκιδικής.