Κύπελλο Ελλάδος: Απογοήτευση και πικρός αποκλεισμός του ΑΟΞ με ανατροπή από τον Ιωνικό μέσα σε τρία λεπτά στα άδεια Πηγάδια

Η Ξάνθη προηγήθηκε στο σκορ, έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι και την ευκαιρία να καθαρίσει το νοκ άουτ ματς του Κυπέλλου με τον Ιωνικό αλλά τελικά μέσα σε λίγα λεπτά δέχτηκε τρία γκολ (από τα οποία μέτρησαν τα δύο) και γνώρισε πικρό αποκλεισμό στα άδεια Πηγάδια, αφού παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για το πρώτο επίσημο ματς του ΑΟΞ πήγε λίγος κόσμος στο γήπεδο.

Στο τέλος της αναμέτρησης μάλιστα υπήρξε ένταση με τους παίκτες της Ξάνθης να διαμαρτύρονται για ακυρωθέν γκολ του Κρητικού που έπιασε το σουτ στο 87′ με την μπάλα να περνά την γραμμή αλλά να μην δίνουν το γκολ διαιτητής και επόπτης, ενω στις καθυστερήσεις ο Μπάτζιος μέσα στην περιοχή προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του κόντραρε σε αμυντικό και η ισοφάριση δεν ήρθε.

Η πρόκριση για την ομάδα της Ξάνθης χάθηκε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Έχασε με τον Ιμπράϊμι στο 6′ πέναλτι που κέρδισε ο Τσέλιος, προηγήθηκε στο 26′ με εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Πλατέλλα στη δεξιά γωνία, είχε δοκάρι με τον Ιμπραΐμι πέντε λεπτά μετά ενώ χάθηκαν αρκετές ακόμα ευκαιρίες να σημειώσει και δεύτερο γκολ.

Τελικά πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος ο ΑΟΞ, δεν κατάφερε να σκοράρει στο δεύτερο μέρος και με δυο γκολ σε τρία λεπτά από Ντάλσιο και Τουράμ πριν συμπληρωθεί το 80′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο τελικό 1-2. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται και για ένα καθαρό γκολ που δεν μέτρησε ως οφσάιντ πριν μειώσουν, αλλά και ο ΑΟΞ υποστηρίζει ότι στο 87′ σουτ του Κρητικού πέρασε την γραμμή, αλλά δεν είχαν την ίδια άποψη διαιτητής και επόπτης.

Νωρίτερα, στο 55′ το σουτ του Ιμπραΐμι μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος, στο 67′ μετά από πάσα του Ιμπραΐμι ο Μονρόζ έκανε το σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στο 70′ το σουτ του Κρητικού απέκρουσε και πάλι ο Αναγνωστόπουλος. Ο ΑΟΞ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και μετά την φάση με τον Κρητικό, αλλά η προσπάθεια του Μπάτζιου στις καθυστερήσεις απομακρύνθηκε από αμυνόμενο σε κόρνερ.

Κάπως έτσι και μέσα σε ένταση ολοκληρώθηκε ο αγώνας, που βρήκε τον Ιωνικό να προκρίνεται στην έκτη φάση του Κυπέλλου και την Ξάνθη να τερματίζει την πορεία της μπροστά σε ένα απογοητευτικά άδειο γήπεδο, δεδομένης της σημασίας του αγώνα αλλά και της διαφήμισης που είχε προηγηθεί. Διαιτητής ήταν ο Άγγελος Αγγελάκης της ΕΠΣ Μακεδονίας με α’ βοηθό τον Θόδωρο Τζιουβάρα της ΕΠΣ Κοζάνης και β’ βοηθό τον Κωνσταντίνο Τσακίρη της ΕΠΣ Δράμας ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Κώστας Πουλικίδης της ΕΠΣ Δράμας και παρατηρητής ο Γιώργος Μπίκας της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74΄ Μπάτζιος), Τζανακάκης (74΄ Δεληγιαννίδης), Δόρης (64΄ Κρητικός), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Ιμπραΐμι (74΄ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος (90΄ Δημητριάδης Τ.), Μονρόζ.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μάναλης (85΄ Σάντσες), Ντάλσιο, Βαλεριάνος (62΄ Καμπράλ), Πογκοσιάν (46΄ Βαφέας), Μύγας, Μπάσα (46΄ Άοσμαν), Κιάκος, Κωνσταντινίδης (46΄ Γκοτσούλιας), Τουράμ.