Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα στον 1ο όμιλο με τα βλέμματα σε Ξάνθη, Δράμα και Αλεξανδρούπολη για τους Θρακιώτες

Με αρκετή καθυστέρηση όπως βέβαια συμβαίνει τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους ξεκινά την Κυριακή 24 Οκτωβρίου η Γ’ Εθνική και ο 1ος όμιλος όπου συμμετέχουν και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Πέρυσι το πρωτάθλημα ξεκινησε στις 11 Οκτωβρη του 2020.

Φέτος δυστυχώς θα έχουμε μόλις τρεις ομάδες και χωρίς ομάδα της Ροδόπης μετά τον υποβιβασμό της Ελπίδας Σαπών, ενώ πέρυσι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα 7 ομάδες της Θράκης όπου υποβιβάστηκαν οι 4 . Έτσι φέτος από την Ξάνθη θα έχουμε δυο ομάδες τον πρωταθλητή πέρυσι του ομίλου Ορφέα Ξάνθης που θα συμμετέχει φέτος για 6η σερί σεζόν στην κατηγορία, τον Αρη Αβάτου που θα βρίσκεται για 5η σερί χρονιά και την ομάδα της Ένωσης Αλεξανδρούπολης που θα βρίσκεται για 3η σερί σεζόν στην Γ’ Εθνική.

Και οι τρεις ομάδες της Θράκης έχουν ως κύριο στόχο την παραμονή στην κατηγορία, αφού υποβιβάζονται πέντε από τις 12 ομάδες του ομίλου. Στον όμιλο μετέχουν εκτός των τριών ομάδων της Θράκης, τρεις από την Θεσσαλονίκη (οι έξι ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας έσπασαν σε δυο ομίλους (Μακεδονικός, Μηχανιώνα και Ηρακλής Αμπελοκήπων πήγαν στον 2ο όμιλο), ο Αγροτικός Αστέρας του Αλέξη Μελισσόπουλου, ο Θερμαικός Θέρμης του Χρήστου Παχούμη, και ο Εθνικός Σοχού, δυο από την Δράμα, η ιστορική και ομάδα ερωτηματικό Δόξα αφού η συμμετοχή της αποφασίστηκε προ λίγων ημερών και ο Πανδραμαϊκός, από τις Σέρρες ο πάντα δυνατός Απόλλωνας Παραλιμνίου των Νίκου Καραμπετάκη και Γιώργου Λίτσκα, δυο από την Καβάλα ο σταθερός Νέστος Χρυσούπολης των δικών μας Ντενίζ Μπαικαρά και Οδυσσέα Γεωργιάδη και ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου και από το Κιλκίς η Αναγέννηση Πλαγιάς.

Ξεκινώντας από τον Ορφέα Ξάνθης που θα αγωνίζεται στο γήπεδο του ΑΟΞ, θα βασιστεί σε ένα μίγμα παλιών που πέρυσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα όπως οι Τορομανίδη, Μαυρόπουλου, Χακή Τζαμπαζ, Κατρανίτσα, Καραγκιόζη, Σουκρή, Πασχαλάκη και των νέων όπως οι Κουκουρίγκος, Κριεζής, Παπαδόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης, Βουλγαρίδης, και άλλων που οι περισσότεροι βρισκονταν στην καδημλια της ομάδας. Ο Μπάμπης Χατζημεστής πιστεύει πολύ στα νέα παιδιά και παρά την μη στήριξη του κόσμου της πόλης δεν τα παρατάει ποτέ και πιστεύει πως και φέτος η ομάδα θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος παρά την φυγή των Αλέξη Μελισσόπουλου και Φειζή Χασάνογλου.

Η πρεμιέρα φέρνει τον Ορφέα στην Δράμα κόντρα στην ανέτοιμη Δόξα που μετά το ακυρο της μη συμμετοχής της στην Super League2 βρίσκεται σε περίοδο ανασύνταξης με τον Χατζημεστη να θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό. Ο Ορφεας βρίσκεται από την σεζόν 2016-17 στην Γ΄’ Εθνική και έχει καταλάβει τις εξής θέσεις στην κατηγορία: 5ος (2016-17), 6ος (2017-18), 6ος (2018-19), 9ος (2019-20) και 1ος (2020-21).

Ο Άρης Αβάτου μετά από μια διετία στο γήπεδο του ΑΟΞ θα αγωνίζεται πλέον στο γήπεδο του Κουτσού, έχοντας στόχο την παραμονή με νέο προπονητή τον Κώστα Μπεδρελή αντί του «δάσκαλου» Αλέκου Ξανθόπουλου. Με νέα παιδιά κυρίως από την ακαδημία της Ξάνθης που γνωριζει καλά ο Μπεδρελής όπως οι Μελισσόπουλος, Τενεκές, Λεωντσάκος, Χασάνογλου, Τσάπαρης, Ψεμματάς, Καρατλίδης, Ισπυρλίδης, Καρά Ισμαήλ, Κοντογιαννίδης, αλλά και αρκετούς για χρόνια στην ομάδα όπως οι Κουτσούμπας, Γκέκας, Βαφειάδης, Σαρηγιαννιδης συν τους νέους Φούντα, Παπαδόπουλο, Κασκαντάμη, Νταφόπολο ελπίζουν και ότι και φέτος θα δείξουν την δίψα που έχουν για ποδόσφαιρο και θα πάρουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα παρά την φυγή των Μίλερ, Νομικού, Κοτόπουλου, Γκουτσίδη, Χριστοφορίδη.

Η πρεμιέρα για τον Άρη είναι εντός έδρας κόντρα στον δυνατό Απόλλωνα Παραλιμνίου με τους γηπεδούχους να έχουν συνηθίσει το ρόλο του αουτσάιντερ χρόνια τώρα και να τα καταφέρνουν μια τετραετία τώρα πολύ καλά. Ο Άρης Αβατου βρίσκεται από την σεζόν 2017-18 στην Γ΄’ Εθνική και έχει καταλάβει τις εξής θέσεις στην κατηγορία: 7ος (2017-18), 7ος (2018-19), 6ος (2019-20) και 9ος (2020-21).

Τέλος η Αλεξανδρούπολη που έχει νέο προπονητή τον Ζόραν Στοίνοβιτς αντί του Νίκου Ουσταμπασίδη ποντάρει πολλά στο δέσιμο των παικτών που παιζουν μαζί πολλά χρόνια όπως οι Δορουγιδένης, Μπαρμπαγιάννης, Γκαϊδατζής, Αμπραχαμιάν, Λίτσιος, Μαλτέζος, Κ. Πατσιώρας, Γεωργαντζόπουλος, Παγωνίδης, Συριτούδης συν τον ενθουσιασμό που έφεραν τα αδέρφια Στοίνοβιτς Νάσης και Τίτο, ο Παπαγεωργίου, οι Παπαδόπουλος, Τσιεγγελίδης, Τσιτσεκίδης, Κεφαλούκος και ο έμπειρος Δημήτρης Σιώπης που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία. Απώλειες είναι οι αποχωρήσεις των Κομεσίδη, Ζώτου, Μαυρομάτη, Τρανόπουλου και Παπάζογλου.

Όπως και πέρυσι η Αλεξανδρούπολη θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της το «Φώτης Κοσμάς» περιμένοντας περισσότερο κόσμο σε σχέση με τα περίεργα χρόνια λόγω Covid, ωστόσο στην πρεμιέρα υποδέχεται τον Εθνικό Σοχού, που πέρυσι την έβαλε σε μπελάδες μετά το απροσδόκητο 0-3 που οι Εβριτες θέλουν να ξεχάσουν. Η Αλεξανδρούπολη μετρά δυο χρόνια από την ίδρυσή της και σε αυτά τα δυο αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική καταλαμβάνοντας την 8η θέση πρόπερσι (2019-2020) και την 5η πέρυσι.

Στα υπόλοιπα ματς αμφίρροπα προβλέπονται τα παιχνίδια Νέστος Χρυσούπολης – Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Πανδραμαϊκός και Θερμαϊκός Θέρμης – Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος
Δόξα Δράμας – Ορφέας Ξάνθης
Αλεξανδρούπολη – Εθνικός Σοχού
Άρης Αβάτου – Απόλλων Παραλιμνίου
Θερμαϊκός Θέρμης – Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς
Νέστος Χρυσούπολης – Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Πανδραμαϊκός