Η πρώτη αντίδραση «κύκλων» της ΠΑΕ Ξάνθη στην είδηση για το «ένταλμα σύλληψης» του Μπιλ Πάπας

Η είδηση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Μπιλ Πάπας από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας έχει σκασει σαν «βόμβα» τις τελευταίες ώρες και πλέον αρχίζει να συζητείται ολοένα και πιο έντονα και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αρκετά είναι αυτά που αναπαράγουν το ρεπορτάζ των μίντια της Αυστραλίας που ήδη μετέφερε από το πρωί της Τετάρτης το ThrakiSportS, μαζί με όλες τις νομικές και μη εκτιμήσεις που μεταφέρονται στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ.

Πλέον υπάρχει και μια πρώτη διαρροή κύκλων της ΠΑΕ Ξάνθη στην ιστοσελίδα gazzetta, η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι και το μόνο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έναν χρόνο πριν φιλοξένησε συνέντευξη-δηλώσεις του ίδιου του Μπιλ Πάπας.

Κύκλοι της ΠΑΕ Ξάνθη ανέφεραν στην ιστοσελίδα ότι τους φαίνεται περίεργο να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Μπιλ Πάπας καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν για αστικά δικαστήρια (υπενθυμίζεται ότι ακόμα δεν υπάρχει ποινικό σκέλος στις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του στην Αυστραλία).

Όπως λέγεται χαρακτηριστικά από στέλεχος της ομάδας της Θράκης που δεν κατονομάζεται από το gazzetta, «πρόκειται για ένταλμα προσαγωγής του κυρίου Πάπας που δεν σχετίζεται όμως με την ουσία της υπόθεσης και την φύση του αδικήματος αλλά με το γεγονός ότι δεν προσέρχεται στα πλαίσια αστικής δίκης προκειμένου να προσκομίσει έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση. Αρα δεν είναι ένταλμα σύλληψης στα πλαίσια ποινικής δικογραφίας αλλά στα πλαίσια αστικής δίκης για περαιτέρω διεξαγωγή αποδείξεων».

Παράλληλα, από το ίδιο στέλεχος της ΠΑΕ Ξάνθη γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει νομικός και οργανικός δεσμός της ομάδας με την εταιρία που εμπλέκεται στο φερόμενο σκάνδαλο. Την ίδια ώρα ωστόσο είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, καθώς τα δημοσιεύματα με τις αποκαλύψεις από την Αυστραλία εδώ και τέσσερις μήνες δεν λένε να κοπάσουν την ίδια στιγμή που ο Μπιλ Πάπας εμφανίζεται να έχει δηλώσει σε δικαστήριο της Αυστραλίας ότι έχει πουλήσει τις μετοχές του στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΠΑΕ.