Με προκήρυξη για άνοδο 2+1 ομάδων απαντά στην SL1 η SL2 και το μπαλάκι πετάγεται στην ΕΠΟ

Δύο ομάδες απευθείας και μία μέσω μπαράζ προβλέπεται να ανέβουν στην Super League 1 σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2 που ακόμα πάντως δεν έχει συζητηθεί και ψηφιστεί.

Αυτο αναφέρουν πηγες της SL2 και αυτήν την προκήρυξη που πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα εγκριθεί από τις ομάδες, θα στείλει στην ΕΠΟ η SL2 ώστε εκείνη πλέον να αποφασίσει τι θα ισχύσει.

Υπενυμίζεται ότι η SL1 έστειλε προκήρυξη για υποβοβασμό μόνο μιας ομάδας και μιας δεύτερης μέσω μπαραζ με τον 2ο της SL2, ότι ίσχυε δηλαδή τα τελευταία χρόνια.

Αν ισχύει αυτό, θα μειωθούν οι ελπίδες όλων των ομάδων, της Ξάνθης συμπεριλαμβανομένης, αφού για να ανέβει στην SL1 δεν θα πρέπει απλά να κατακτήσει τον τίτλο στον Βόρειο Όμιλο αλλά να κερδίσει και σε μπαράζ με τον πρωταθλητή του Νοτίου Ομίλου ή εναλλακτικά, σε περίπτωση ήττας σε αυτό, σε νέο μπαράζ με τον προτελευταίο της SL2.

Αν αντιθέτως ισχύσουν όσα προβλέπει και ζητά η SL2, τότε οι πρωταθλητές Βορείου και Νοτίου Ομίλου θα ανέβουν απευθείας και ενδεχομένως ακόμα και οι δευτεραθλητές θα έχουν μια ευκαιρία ανόδου στο μεγάλο πρωτάθλημα. Από την στιγμή που οι δύο προκηρύξεις ασφαλώς και δεν συμφωνούν μεταξύ τους, το θέμα θα ξεκαθαρίσει στην ΕΠΟ.

Ηδη για την προσεχή Τρίτη προγραμματίζεται συνάντηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετέχουν ο πρόεδρος της SL1 Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο πρόεδρος της SL2 Λεωνίδας Λεουτσάκος και στελέχη της ΕΠΟ.