Με θρακιώτικη συμμετοχή το φετινό European Road Race Under 20 στο Οντέρζο της Ιταλίας

Με τέσσερις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες της κατηγορίας Κ20 θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στον ευρωπαϊκό αγώνα σε δημόσιο δρόμο για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 20 ετών (European Road Race Under 20 «Trofeo Opitergium») που θα γίνει το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στην πόλη Οντέρζο της Ιταλίας.

Στα 5 χλμ γυναικών Κ20 θα αγωνιστούν οι Ιωάννα Πασπαλιάρη (Πανιώνιος), Κωνσταντίνα Πασπαλιάρη (ΓΑΣ Ιλισός), Μαρία Κάσσου (Παναξιακός ΑΟ) και Χριστίνα Κορωνιού (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας).

Στα 10 χλμ ανδρών Κ20 θα συμμετάσχουν οι Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου), Παναγιώτης Γιαννάτης (ΟΠ Θεσσαλονίκης), Γιώργος Κύρτσης (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) και Δημήτρης Συμεωνίδης (ΟΦΚΑ ΑΓ Δημητρίου Οδυσσέας).

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος (Συμεωνίδης, φωτο) έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη και φέτος αναδείχθηκε τρίτος πανελληνιονίκης στα 3.000 μέτρα και τέταρτος στα 5.000 μέτρα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που έγινε προ διμήνου στη Θεσσαλονίκη.

Στον αγώνα εκτός από την οικοδέσποινα Ιταλία και τη χώρα μας, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι ομάδες της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Σλοβακίας και της Σουηδίας.

Ο αγώνας πραγματοποιείται παραδοσιακά την Πρωτομαγιά ενώ φέτος λόγω της πανδημίας μετατέθηκε και θa διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών στα 10 χλμ των ανδρών Κ20 θα δοθεί εκκίνηση στις 19:00 το απόγευμα και ατα 5 χλμ γυναικών Κ20 στις 20:00 το βράδυ.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει την Παρασκευή 3/9 με την πτήση Α3 670 στις 08:00 το πρωί και η επιστροφή θα γίνει στις 5/9 με την πτήση Α3 671 και προγραμματισμένη άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 21:35 το βράδυ.