Τζίνα Λαμπρούση για Εθνική Γυναικών: «Έχουμε την ίδια λαχτάρα για επιτυχία»

Για την Εθνική Γυναικών μίλησε η Τζίνα Λαμπρούση, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και αναπόσπαστο μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η έμπειρη κεντρικός αναφέρθηκε στην σελίδα της ΕΟΠΕ για την προετοιμασία της Εθνικής αλλά και τους στόχους της ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών, το οποίο ξεκινάει στα μέσα Αυγούστου.

«Αν και είχαμε και τα προκριματικά όπου είχαμε και μια μικρή προετοιμασία, η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα γιατί πραγματικά περνάμε πολύ καλά και το περιμέναμε πως και πως να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί. Είμαστε πλέον στη δεύτερη εβδομάδα, σιγά, σιγά ανεβάζουμε ρυθμούς και σε λίγο ξεκινά κι ο κύκλος των φιλικών όπου θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας για να δουμε τι έχουμε κάνει μέρχρι τώρα… Πάντως όλα κυλούν ομαλά, έχουμε φανταστικό κλίμα και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή», ανέφερε αρχικά η Τζίνα Λαμπρούση.


Είναι διαφορετική αυτή η προετοιμασία συγκριτικά με την προσμονή που υπήρχε το 2019 όταν και επιστρέψαμε μετά από πολλά χρόνια σε τελική φάση;

«Είναι διαφορετική γιατί τότε είχαμε κάνει το πρώτο βήμα επιστρέφοντας σε τελική φάση μετά από πολλά χρόνια. Τώρα θέλουμε να κάνουμε το επόμενο, αλλά έχουμε ως ομάδα την ίδια λχατάρα και επιθυμία για να πετύχουμε κάτι καλό»


Δεδομένου ότι πλέον έχετε μια εμπειρία από τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά τόσο εσύ όσο και κάποια άλλα κορίτσια έχει και διεθνή εμπειρία, τι πιστεύεις ότι μπορούμε να πετύχουμε στο Ευρωβόλεϊ;

«Αυτή τη φορά όντως έχουμε την εμπειρία και κυρίως ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές ομάδες, όμως θεωρώ ότι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και μετά βλέπουμε».


Υπάρχει κάποιο καινούργιο στοιχείο που έχει μπει στην ομάδα;

«Η εμπειρία που έχουμε πλέον, αλλά και η ατομική βελτίωση όλων των κοριτσιών, που έχει θετικό αντίκτυπο σ’ όλη την ομάδα, είναι τα νέα στοιχεία που υπάρχουν. Αυτό πάντως Αυτό που δεν αλλάζει είναι η τρέλα που έχουμε σαν ομάδα και η διάθεση που υπάρχει για πετύχουμε τους στόχους μας».