LIVE από το Τόκυο η… «Ημέρα 0» των Ολυμπιακών Αγώνων λεπτό προς λεπτό

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS, ένα από τα ελάχιστα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που δίνει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, με στυλ… θρακικό όσα συμβαίνουν στην κορυφαία αθλητική (και όχι μόνο διοργάνωση). Σήμερα είναι η «Ημέρα 0», η ημέρα της τελετής έναρξης, αλλά υπάρχε και αγωνιστική δράση με τρεις ελληνικές παρουσίες!!!

Καλημέρα από το Τόκυο!!! Το ThrakiSportS δίνει το «παρών» σε μια ακόμα κορυφαία αθλητική διοργάνωση, όπως παραδοσιακά έχει στόχο να κάνει από την 1η στιγμή της δημιουργίας του. Μαζί από σήμερα και για τις επόμενες 18 ημέρς θα παρακολουθούμε κάθε μέρα λεπτό προς λεπτό όλες τις σημαντικές ειδήσεις από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας που οφείλουν να γνωρίζουν οι θρακιώτες φίλαθλοι.

Ωρα 02:10 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί, η άφιξη της αποστολής του ThrakiSportS στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκυο έγινε με σχετικά γρήγορες διαδικασίες και χωρις πολλές καθυστερήσεθς, όπως τις προηγούμενες μέρες. Ισως και γιατί οι πιο πολλέες αποστολές αθλητών και επισήμων, που αποτελούν και των κύριο όγκο όσων έρχονται στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, έχουν ήδη φτάσει.

Ωρα 02:25 Στις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει η τρίωρης δθάρκειας τελετή έναρξης, στην οποία θα ως γνωστόν κατά την παρέλαση θα μπουν πρώτοι ως σημαιοφόροι της Ελλάδας η δραμινή ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο Αννα Κορακάκη και ο επίσης χρυσός ολυμπιονίκης στη Βραζιλία Λευτέρης Πετρούνιας.

Ωρα 02:35 Πιο πριν όμως από την τελετή στην σημερινή «Ημέρα 0», έχουμε και δράση με τρεις ελληνικές συμμετοχές, όλες τα ξημερώματα στην Ελλάδα, oι δυο στην κωπηλασία και η μια στην τοξοβολία.

Ωρα 02:40 Αυτήν την ώρα ξεκινά η προσπάθεια του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία. Μετέχει στην 2η προκριματική σειρά και έχει χρόνο που θεωρητικά τον φέρνει ως ένα από τα φαβορί για τις τρεις πρώτες θέσεις και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ωρα 02:43 Εχει ξεκινησει ο αγωνας του Ντουσκου και πηγαινει αρκετά καλά μέχρι στιγμής.

Ωρα 02:49 Με άνεση η πρόκριση του 24χρονου Ελληνα πρωταθλητη, του πρώτου μέλους της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας που αγωνίστηκε στο Τόκυο. Ο Στέφανος Ντούσκος τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ωρα 02:55 Κάτω από επτά λεπτά και συγκεκριμένα 6:59.49 ο χρονος του Ελληνα πρωταθλητή. Δεύτερος στην σειρά του ο Τζόρνταν Πάρι από τη Νέα Ζηλανδία με 7:04.45 και τρίτος ο Άλβαρο Τόρες Μασίας από το Περού με 7:07.92

Ωρα 02:59 Θα τους ξαναδούμε όλους και φυσικά τον Ελληνα πρωταθλητή στον αγωνα της Κυριακής που θα δίνει πρόκριση στα ημιτελικα.

Ωρα 03:04 Στο μεταξυ ξεκίνησε και η τοξοβολία όπου θα έχουμε την δεύτερη ελληνική συμμετοχή σε αυτούς τους 32ους Ολυμπιακούς Αγωνες με την Ευαγγελία Ψάρα.

Ωρα 03:15 Έριξε την πρώτη της βολή η Ευαγγελία Ψάρρα και έγραψε ιστορία. Για έκτη φορά δίνει παρών σε Ολυμπιακούς Αγωνες, αφού από το Σίδνεϊ και μετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις του αιώνα μας.

Ωρα 03:21 Αξιζει να σημειωθεί ότι συνήθως η Ψάρα όλα τα προηγούμενα 21 χρόνια ήταν αυτή που έκανε ποδαρικό για την ελληνική ομάδα, φέτος για λίγα λεπτά την ξεπέρασε ο Ντούσκος από την κωπηλασία.

Ωρα 03:28 Σε λίγο έχουμε και την δεύτερη σημερινή ελληνική συμμετοχή στην κωπηλασία με την Ανετα Κυρίδου.

Ωρα 03:37 Σε λιγο η κουρσα της Κυριδου που θέλει να ειναι στην πρώτη τριάδα για να προκριθεί.

Ωρα 03:45 Στην τεταρτη θεση μετα τα πρωτα 500 μέτρα η Κυρίδου αλλά λογικά θα ανέβει στη συνέχεια, μένουν άλλα 1.500

Ωρα 03:47 Τρίτη τωρα η Κυρίδου στα μισά της διαδρομής αλλά κοντά και στην 2η Μεξικανή.

Ωρα 03:51 Πρόκριση για την Κυριδου, οριακά τρίτη αναδείχθηκε, μπορούσε και 2η αλλά το σημαντικό είναι ότι με σχετική άνεση προκρίνεται και αυτή στα προημιτελικά της Κυριακής.

Ωρα 03:55 Θετικό το ξεκινημα για τα ελληνικά χρώματα και ενω πλέον σε εξελιξη έχουμε μόνο την προσπάθεια της Ψάρρα

Ωρα 04:07 Μετά το πρώτο μισό του αγώνα κατάταξης (δηλαδή 36 βέλη) η Ευαγγελία Ψάρρα βρίσκεται στην 35η θέση.

Ωρα 04:20 Θυμίζουμε βέβαια ότι η μεγάλη στιγμή της ημέρας είναι η τελετή έναρξης, που θα ξεκινήσει ακριβώς στις 14:00 ωρα Ελλάδος, θα έχει τρίωρη διάρκεια και αναμένει με ανυπομονυσία να την παρακολουθήσει όλος ο πλανήτης.

Ωρα 04:30 Κόσμος δεν θα υπάρχει στην τελετή, μόνο λίγοι επίσημοι και δημοσιογράφοι. Κάθε χώρα θα έχει έναν ή δύο σημειοφόρους ενώ επιτρέπεται να παρελάσουν και αθλητές αλλά όχι όλοι, όπως άλλες χρονιές, λόγω Covid, αλλά αντιπροσωπία τους.

Ωρα 04:40 Για την ελληνική ομάδα που τιμής ένεκεν θα μπει πρώτη επειδή στη χώρα μας γεννηθηκαν οι Ολυμπιακοι Αγωνες, δεν θα παραστουν τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας του στίβου και της ιστιιοπλοΐας καθώς δεν εχουν μπει ακομα στο Ολυμπιακο Χωριο.

Ωρα 04:50 Για την ακρίβεια, ο στίβος ακομα κανει καμπ προετοιμασίας στο Μισάτο ενώ οι ιστιοπλόοι βρίσκονται στο ειδικό χωριό που έχει δημιουργηθεί για αυτους στην Ενοσίμα, 60 χιλιομετρα από το Ολυμπιακο Χωριό του Τοκυο.

Ωρα 05:05 Επεσε προς το τέλος και ολοκλήρωσε στην 44η θέση η Ευαγγελία Ψάρρα στον γύρο κατάταξης του ατομικού της τοξοβολίας γυναικών, που μόλις ολοκληρωθηκε στο Yumenoshima Park Archery Field.

Ωρα 05:15 Η Ψάρρα ήταν 30η μετά τα 54 βέλη, κράταγε την 35η ως τα 66 αλλά στα τελευταία έξι δεν είχε εύστοχες βολές και έπεσε στην 44η θέση συγκεντρώνοντας συνολικά 630 βαθμούς, που πάντως αποτελεί την καλύτερη εφετινή επίδοσή της.

Ωρα 05:47 Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο Στέφανος Ντούσκος μίλησε για το ιδανικό ξεκίνημα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες τονίζοντας: “Όλα πήγαν καλά! Περίμενα να είναι πιο δύσκολο, αλλά έφυγα από το ξεκίνημα δυνατά και δεν πιέστηκα. Νιώθω καλά κι ελπίζω να συνεχίσω έτσι…”.

Ωρα 05:55 “Αυτό που ήθελα ήταν να προκριθώ στα προημιτελικά. Αν και δεν αγχώνομαι στους αγώνες το πρωί σηκώθηκα λίγο αγχωμένη. Μετά όλα πήγαν καλά” δήλωσε από την πλευρά της στην κάμερα της ΕΡΤ στη Μεικτή Ζώνη η Αννέτα Κυρίδου.

Ωρα 06:15 Πλέον το μονο αλλο αγωνισμα που θα εχουμε σημερα σε εξελιξη είναι το ατομικό στην τοξοβολία των ανδρών, το οποιο ξεκινά σε λίγο χωρίς ελληνική συμμετοχή

Ωρα 06:25 Υπενθυμίζεται ότι είχαμε και χθες και προχθες δράση, καθώς ξεκίνησαν κάποια ομαδικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο και το σοφτμπολ.

Ωρα 06:35 Στο ποδόσφαιρο μάλιστα είχαμε και… θρακιωτικη συμμετοχή, αφού χρησιμοποιήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Καλαν Ελιοτ στη νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί της Κορέας. Διαβάστε λεπτομέρειες στο σχετικό θέμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 07:00 Το live θα μείνει ανοιχτό μέχρι και την ολοκλήρωση της τελετής έναρξης, αλλά θα μας επιτρέψετε να χαλαρώσουμε λιγο αφου δεν υπάρχει ουσιώδης εξέλιξη αυτήν την στιγμή. θα σας μεταφέρουμε όμως μικρές και μεγάλες ειδήσεις, αμέσως μόλις τις μαθαίνουμε, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς

Ωρα 07:40 Η πανδημία του κορονοϊού είναι ο βασικός κυρίαρχος όλων όσων συμβαίνουν στο Τοκυο αν και τα μέτρα προφύλαξης είναι πολλά και… αυστηρα. Μέχρι στιγμής την διοργάνωση έχουν απασχολήσει 106 θετικά κρούσματα, μετά και τους τρεις αθλητές που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες – συμπεριλαμβανομένου ενός που διαμένει στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ωρα 08:20 Γεγονός είναι και το πρώτο ρεκόρ στυς Ολυμπιακούς Αγωνες. Εγινε στην τοξοβολία των γυναικών, εκει που αγωνίστηκε η Ψαρρα. Τις πρώτες τρεις θέσεις κατέκτησαν οι Αν Σαν, Γιάνγκ Μινχέ και Κανγκ Τσαεγιούνγκ, με την πρώτη να συντρίβει με 680 βαθμούς το ολυμπιακό ρεκόρ που κρατούσε από το 1996 και την Ατλάντα και ήταν μόλις 673.

Ωρα 08:28 Για την ακρίβεια τέσσερις αθλήτριες σε αυτόν τον αγώνα σημείωσαν επίδοση καλύτερη από το ολυμπιακό ρεκόρ της Λίνας Γερασιμένκο. Πέρα από τις τρεις νοτιοκορεάτισσες και η Αλεχάντρα Βαλένσια σημείωσε 674 πόντους, πιο πάνω από το ρεκόρ που κρατούσε 25 χρόνια.

Ωρα 08:35 Πλέον, η Νότια Κορέα βάζει πλώρη για να ισοφαρίσει ένα άλλο τρομερό ολυμπιακό ρεκόρ καθώς έχει κερδίσει όλα τα χρυσά μετάλλια στο ατομικό γυναικών της τοξοβολιας από τους Αγώνες της Σεούλ το 1988. Η ασιατική χώρα μετράει ήδη 8 διαδοχικές πρωτιές και με δεδομένο ότι τρεις νοτιοκορεάτισσες έκαναν τις κορυφαίες επιδόσεις πριν λίγο, είναι ασφαλής πρόβλεψη ότι το σερί θα συνεχιστεί.

Ωρα 09:15 Ολοκληρώθηκε και το ατομικό της τοξοβολίας στους άνδρες όπου παραλίγο να έχουμε και εδώ το 1-2-3 από Νοτιοκορεάτες στα προκριματικά αλλά χώθηκε αναμεσα τους ο αμερικανός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Μπρέιντι Ελισον που πγρε 682 βαθμούς. Πρώτος με 688 ο Τσε Ντέοκ Κιμ, τρίτος με 381 ο Χούτσιν Κιμ και στους 680 ο Τσίνεκ Ου.

Ωρα 09:25 Θα πείτε και λογικά “τι μας ενδιαφέρουν αυτά”, αλλά δεν υπάρρχει πλέον τίποτα άλλο σε εξέλιξη. Ολοι στρέγονται στην τελετή έναρξης σε 4,5 ωρες απο τωρα, παρουσία και του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναριχίτο

Ωρα 09:50 Το live θα μείνει ανοιχτό μέχρι τότε με οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ενώ από αυτό θα καλύψουμε και την τελετή έναρξης που στην Ελλάδα θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1

Ωρα 10:44 H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Ιαπωνικής Κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», ενημερώθηκε ότι τρία μέλη της ελληνικής αποστολής βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση λόγω πιθανής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα στην Ιαπωνία.

Ωρα 10:47 Και τα τρία μέλη της αποστολής δεν εμφανίζουν συμπτώματα και όλα τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί είναι αρνητικά. Το Αρχηγείο είναι σε στενή επαφή με την Οργανωτική Επιτροπή αλλά και με τα μέλη της ελληνικής αποστολής προκειμένου να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα.

Ωρα 10:55 Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία μέλη είναι από την ομάδα στίβου και ενημερωθηκαν καθώς βρεθηκε κρουσμα σε κοντινη θεση οπου καθονταν. Βεβαια περασε σχεδον μια εβδομάδα από την στιγμλη που ηρθαν, ενω μονο ενας απο τους τρεις ειναι αθλητης

Ωρα 11:20 Μετρώντας αντίστροφα για την τελετή έναρξης, παμε να δουμε και ποιες ελληνικες συμμετοχές εχουμε αύριο Σαββατο.

Ωρα 11:30 Η αρχη γινεται στις 9.50 τοπική ωρα, 3.50 στην Ελλάδα, με τις Μαρια Κυριδου και Χριστίνα Μπουρμπου στην κωπηλασία. Στις 5.00 τα χαράματα στην Ελλάδα αγωνίζεται η Μαρια Σακκαρη με την Ανετ Κονταβέιτ στο τένις ενω την ιδια ώρα ξεκινά και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης τον αγωνα του στην ποδηλασία δρόμου.

Ωρα 11:40 Στις 8.30 το πρωι θα εχουμε τον προκριματικό του Λευτερη Πετρουνια στους κρικους της ενόργανης γυμναστικής. Μισή ώρα αργότερα θα δώσει τον πρώτο του αγωνα στο ολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ ο παναγιώτης Γκιώνης.

Ωρα 11:50 Το κλείσιμο της ημέρας περιλαμβανει κολυμβηση για τα ελληνικά χρώματα. Στις 13:13 ο Αποστολης Παπασταμος θα αγωνιστεί στα 400 μέτρα μεικρή ατομική και στις 13:35 η πρωταθλήτρια Ευρωπης Αννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα, στα προκριματικά.

Ωρα 11:55 Υπενθυμίζεται ότι τα παιδια της κολύμβησης μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν για το τελικο σταδιο της προετοιμασίας τους στα μέρη μας και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη

Ωρα 12:20 Λιγότερο απο δυο ωρες πριν την εναρξη της τελετής έναρξης, πανέτοιμοι για μία από τις κορυφαίες στιγμές της αθλητικής τους καριέρας είναι οι Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας που θα μπουν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκυοκρατώντας την ελληνική σημαία!

Ωρα 12:30 Η Αννα Κορακάκη δηλώνει πανέτοιμη για τη μεγάλη αυτή στιγμή: «Εϊναι πραγματικά μία μεγάλη τιμή αυτή για μένα και θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την απόφαση της να γίνω Σημαιοφόρος και είμαι χαρούμενη που θα έχω δίπλα μου έναν αθλητή όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας. Θέλουμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και οφείλουμε να το κάνουμε και νομίζω ότι με έναν τέτοιο παρτενέρ, με τα χέρια του Λευτέρη, μπορώ να αισθάνομαι πάρα πολύ ασφαλής ότι δεν θα συμβεί κάτι απρόοπτο. Είμαστε και οι δύο πάρα πολύ χαρούμενοι και αδημονούμε για αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι έτσι όπως και στα γήπεδα, θα δώσουμε και εκεί τον καλύτερο μας εαυτό.»

Ωρα 12:40 Ευτυχισμένος δήλωσε και ο Λευτέρης Πετρούνιας: «Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα για πάρα πολλούς λόγους. Ο συμβολισμός να μπει ένας άνδρας και μία γυναίκα μαζί είναι πάρα πολύ δυνατός και σωστός. Ταυτόχρονα είμαστε και πάρα πολύ χαρούμενοι εγώ και η Αννα, που θα είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε αυτή τη συμβολική κίνηση. Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ευκαιρία και είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που με μία Χρυσή Ολυμπιονίκη και μία φίλη καθώς είναι πολλά τα χρόνια που είμαστε μαζί και αγωνιζόμαστε, θα μπούμε πρώτοι στο στάδιο.»

Ωρα 12:50 Ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής μίλησε και για το κοστούμι στην Τελετή Εναρξης: «Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες βγαίνουν με κοστούμι, αλλά εγώ δεν φημίζομαι για τα μέτρα του κοστουμιού που μου κάνουν. Πήγα λοιπόν και το διόρθωσα και είναι πάρα πολύ ωραίο επάνω μου και είμαι χαρούμενος που θα το βάλω και θα παρελάσω. Με την Αννα συζητούσαμε μαζί πως θα την κρατήσουμε τη σημαία, δεν έχουμε κάνει πρόβα, αλλά κρατώντας ο ένας με το ένα χέρι και ο άλλος με το άλλο και τη σημαία θα σηκώσουμε ψηλά και την Ελλάδα θα κάνουμε υπερήφανοι και θα είμαστε πολύ ωραίοι που θα μπούμε πρώτοι στο Στάδιο.»

Ωρα 12:58 Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφέρθηκε και στην προπόνηση που έκανε στη γυμναστική, καθως οπως προαναφερθηκε αυριο αγωνιζεται: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι εξαιρετικός και νομίζω ότι θα συμφωνήσει και η Αννα, ότι είναι κρίμα που οι Αγώνες γίνονται χωρίς κόσμο. Οι Ιάπωνες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, όλα είναι πολύ προσεγμένα και στο αθλητικό μέρος, το γήπεδο με βόλεψε πολύ, ο φωτισμός είναι τρομερός και τα όργανα με βολεύουν πολύ και νομίζω ότι θα τα πάμε περίφημα».

Ωρα 13:15 Πλέον μετράμε αντίστροφα για την τελετή έναρξης. Τρια τέταρτα απέμειναν…

Ωρα 13:25 Στην τελετή αναμένεται να παραβρεθεί στις εξέδρες και ο υφυπουργός Αθλητισμού λευτέρης Αυγενάκης που ταξίδεψε χθες για το Τοκυο και όπως ανακαλυψε το sdna ενέκρινε για τον… εαυτό του κονδύλι περίπου 20.000 ευρώ για αυτό το ταξίδι

Ωρα 13:35 Ενω μετράμε αντίστροφα σας θυμίζουμε ότι σήμερα είχαμε τις πρώτες τρεις ελληνικές συμμετοχές. Ο Ντούσκος στην κωπηλασία τα πήγε εξαιρετικά και πέρασε πρώτος από τη σειρά του και δευτερος συνολικά στα προημιτελικά, η Κυρίδου τρίτη από τη σειρά της αλλά προκρίθηκε και αυτή ενώ η Ευαγγελία Ψάρρα κατετάγη 44η στο ατομικό της τοξοβολίας.

Ωρα 13:45 Δεν ξερουμε αν οι τρεις που αγωνίστηκαν σήμερα θα προλάβουν να είναι και στην παρέλαση των αθλητών, πάντως όσοι Ελληνες αθλητές το επιθυμούν και εχουν μπει στο Ολυμπιακό Χωριό θα παρελάσουν. Δεν θα το κάνουν οι αθλητές του στίβου και της ιστιοπλοϊας που μενουν καπως πιο μακρια

Ωρα 13:52 Αντιστροφη μετρηση για την τηλεοπτική εναρξη της τελετής, ενώ στ στάδιο είχαμε το μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αλλά και πικρογράμματα με όλα τα αθλήματα των αγώνων…

Ωρα 14:00 Παμε λοιπον, όλα τα μάτια στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, από αυτήν την στιγμή και για τις επόμενες 17 ημέρες

Ωρα 14:18 Μαζί στην τελετή ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τομας Μπαχ και ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο αλλά όλοι οι επίσημοι εχουν αναμεσά τους κατι διαφανα πλαστικα λγω κορονοϊου

Ωρα 14:23 Η τελετή ξεκινησε με ενα βιντεο για το πως άλλαξε τις ζωές όλων μας η πανδημία. Αλλά στο τέλος εμείς θα είμαστε εμείς που θα νικήσουμε και η διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη απέναντι στην Covid

Ωρα 14:40 Η παρέλαση ξεκινά, πρώτη η Ελλάδα με Πετρούνια και Κορακάκη

Ωρα 14:45 Μετά την Ελλάδα παρέλασε η ομάδα των προσφυγων και μετά πάμε αλφαβητικά με τελευταία την οικοδέσποινα Ιαπωνία

Ωρα 14:50 Στο τέλος επίσης οι Γαλλια και ΗΠΑ που φιλοξενούν επόμενους και εθεοόμενους Ολυμπιακους

Ωρα 15:15 Συνεχίζεται η παρέλαση των αθλητών, πριν λιγο παρέλαε και η Κυπρος

Ωρα 15:50 Πανω από μια ωρα συνεχιζεται η παρέλαση, μόλις μπηκε και η γειτονικη μας Τουρκια…

Ωρα 16:38 Με την εισοδο των ΗΠΑ τρίτων από το τέλος, της Γαλλίας προτελευταίας υπό των χειροκροτημάτων του Μακρόν και της Ιαπωνίας στο τέλος, ολοκληρώθηκε η δίωρης διάρκειας παρέλαση των αθλητών

Ωρα 16:40 Και τώρα η ώρα για τιν ολυμπιακό όρκο αθλητών και κριτών

Ωρα 16:41 Υπενθυμίζεται ότι το 2014 αυτόν τον ολυμπιακό όρκο τον είχε πει μια Θρακιώτισσα, η Ζωή Δημοσχάκη, πρωταθλήτρια της κολύμβησης, κορη του νυν βουλευτή Εβρου της ΝΔ Τάσου Δημοσχάκη.